Therese Johaugilta kova vastine mollaajille – "Ei ole mitään enempää"

Pärmäkoski: Kaikki meni hyvin suksenvaihtoon saakka 2:18
Krista Pärmäkosken kommentit 30 kilometrin kisasta.

Norjalaisyleisön ja -median kritiikki oli kovaa, kun Norjan naisten tuloksena torstain hiihtoviestistä Seefeldissä oli "vain" MM-hopea. Myös ankkuri Therese Johaug sai osana joukkuetta rapaa niskaan.

Johaug otti jälleen omansa voittamalla lauantaina ylivoimaisesti 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun. Hän vastasi mollaajille jo ennen kyseistä matkaa.

Johaugilta udeltiin, oliko kritiikki Norjan hiihtäjiä kohtaan liian kovaa.

– Kyllä, hän sanoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan.

– Me olemme tähän tottuneita. Tiedämme, millaisia vaatimukset ovat. On enemmän helpotus kuin ilo, kun voittaa.

Norjan jäi ensimmäisen kerran MM-kisoissa ilman naisten viestikultaa kymmeneen vuoteen.

– Meidän ei tule olla niin vaativia, että vain kulta on riittävästi. On hienoa ottaa hopeaa, Johaug sanoi ja muistutti, että urheilussa on oltava muulloinkin iloa kuin vain korkeimmalla korokkeella seistessä.

Johaug jatkoi napakasti.

– On tärkeää madaltaa joskus odotuksia ja todella arvostaa kultaa. Siten myös hopeaa ja pronssia voitetaan. Se on hullun hyvin, kun huomioidaan, miten monet ihmiset hiihtävät.

Johaug kiri naisten viestissä Ruotsin 19 sekunnin etumatkan ankkuriosuudella kiinni, mutta tuorevoimaisempi ja kirikykyisempi Ruotsin ankkuri Stina Nilsson piri hänet loppumatkalla takanaan.

Johaug korosti, että kaikki norjalaiset tekivät viestissä parhaansa: hän ja aiemmat osuudet hiihtäneet Heidi WengIngvild Flugstad Östberg sekä Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Ei ole mitään enempää, mitä olisimme voineet tehdä.

Johaug voitti Seefeldin MM-kisoissa kultaa 30 kilometrin lisäksi 10 kilometrin perinteisen matkalta ja yhdistelmäkilpailusta.

Lue myös:

    Uusimmat