Mainos

Rakkautta jo ennen syntymää – kaksosten synnytyksessä tapahtui kummia

Amerikkalaisten identtisten kaksosten syntymä oli hetki, jota ei hevillä unohdeta sairaalassa.

Kaksosia odottavan ohiolaisäidin raskaus ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Tutkimuksissa nimittäin selvisi, että lapset kehittyivät samassa vesipussissa aiheuttaen samalla korkean keskenmenon riskin. Saman lapsiveden jakavien lasten napanuorat sotkeutuvat helposti ja voivat katkaista verenkierron joko toiselta tai molemmilta sikiöiltä.

Tästä syystä äiti Sarah Thistlethwaite joutuikin viettämään viimeiset raskauskuukautensa vuodelevossa. Synnytys sujui kuitenkin hyvin, vaikka lapsille oli annettu vain 50 prosentin mahdollisuus selvitä. Hän synnytti terveet lapset vuonna 2014.

Kaksoset pitivät toisiaan kädestä kiinni

Lasten synnyttyä äiti kertoo huoneessa tulleen täysin hiljaista, kunnes sairaalan työntekijä rikkoi hiljaisuuden iloitsemalla kovaan ääneen. Lapset nostettiin äidin nähtäväksi, jolloin myös hän pääsi todistamaan harvinaista ilmiötä. Kaksoset pitivät toisiaan kädestä, eivätkä irrottaneet otetta edes syntymänsä jälkeen. 

– Sydämeni suli hetkessä, ja miehellänikin nousivat kyyneleet silmiin. En tiedä, selvisikö kukaan huoneessa ollut kuivin silmin, äiti kertoo synnytyksen aiheuttamista tunteista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti kertoo, että jo vatsasta asti yhdessä olleiden kaksosten välillä on ainutlaatuinen side, ja heitä on vieläkin vaikea erottaa toisistaan. Äiti kertoo lasten menevän hämilleen jo siitä, jos äiti ottaa toista lasta kädestä ja isä toista.

– Jos toinen kaksosta itkee, toinen yrittää lohduttaa häntä silittelemällä tai halaamalla, äiti kertoo.

Video: Helteisen viikon alussa kannattaa muistuttaa itseään lastenvaunuissa piilevästä vaarasta. 

0:57

Lähde: People 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.