Rafael Nadal US Openin finaaliin – vastaan hirmuvireinen ensikertalainen

18-kertainen grand slam -voittaja Rafael Nadal on edennyt Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen loppuotteluun miesten kaksinpelissä. Espanjalaistähti voitti Italian Matteo Berrettinin suoraan kolmessa erässä 7–6 (8–6), 6–4, 6–1.

33-vuotias Nadal tavoittelee sunnuntain finaalissa neljättä US Openin kaksinpelivoittoaan. Viimeksi Nadal on voittanut Yhdysvaltojen avoimet vuonna 2017.

–  Merkitsee paljon, että olen takaisin siellä, missä tänään olen alkukauden vaikeiden hetkien jälkeen, lonkkavammasta aiemmin tänä vuonna kärsinyt Nadal sanoi ottelun päätyttyä.

Vastaansa tenniskonkari saa sunnuntaina Venäjän Daniil Medvedevin, joka yltää nyt ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen finaaliin. Turnauksessa viidenneksi sijoitettu Medvedev voitti aiemmin välierässä Bulgarian Grigor Dimitrovin kolmessa erässä 7–6 (7–5), 6–4, 6–3.

Yhdysvaltain avointen yleisö palkitsi loppuotteluun edenneen Medvedevin tällä kertaa vankoilla aplodeilla. Turnauksen aiemmissa vaiheissa venäläiselle on buuattu kyseenalaisen käytöksen vuoksi. Hän väläytti kolmannella kierroksella keskisormea ja sanoi myöhemmin, että hän viihtyi yleisön pilkan keskellä ja sai siitä voittamiseen tarvittavaa energiaa. Medvedev pyysi myöhemmin käytöstään anteeksi.

Venäläinen on viime aikojen kuumavireisin pelaaja. Hän oli elokuussa Washingtonin ATP-turnauksen ja Montrealin Masters-kisan finaalissa, minkä perään hän voitti Cincinnatin Mastersin.

Medvedev on pelannut Nadalia vastaan vain kerran. Peli päättyi viime kuussa Montrealissa espanjalaisen voittoon. Nadalin mukaan 23-vuotias Medvedev on yksi vankoista pelaajista, joka edistyy viikko viikolta.

–  Minun täytyy pelata parhaimmillani, Nadal sanoi.