Pysäköinti muuttuu Helsingissä jopa 150 asuinkadulla – katso, joudutko etsimään autollesi uuden paikan

No nyt on Helsingin aurauskalustolla päheitä nimiä: Tässä komeilevat ”Anssi Kola”, ”Tapio Rautalapio” ja kumppanit! 0:29
Helsingin kaupungin aurauskalustolla on komeita nimiä. Katso videolta, miltä näyttävät Anssi Kola ja Tapio Rautalapio kumppaneineen.

Helsingissä tehostetaan jalkakäytävien auraamista ja hiekoittamista puuttumalla autojen pysäköintiin.

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristö kertoo sosiaalisessa mediassa, että asuinkatujen kadunvarsipysäköintiin on tulossa muutoksia. Tarkoituksena on helpottaa ja parantaa jalkakäytävien talvikunnossapitoa.

Kaupungin mukaan ympärivuotiset muutokset tulevat koskemaan noin 150 tonttikautua kantakaupungin ulkopuolella. Osalla alueista pysäköintipaikkojen määrä vähenee, toisaalla taas lisääntyy. Oman asuinalueesi tarkat muutokset löydät kaupungin julkaisemasta dokumentista.

Muutokset ovat esimerkiksi pysäköinnin kieltämistä jalkakäytävän puolella joko pysyvästi tai tiettyyn kellonaikaan tai pysäköinnin siirtämistä kadun toiselle puolelle.

Esimerkiksi Kumpulassa muutokset koskevat neljää katua, joista kaikille asetetaan uusia pysäköintikieltoja, mutta pysäköintipaikkojen määrä pysyy silti samana. Pukinmäessä pysäköintipaikkojen määrä jopa lisääntyy. Sen sijaan esimerkiksi Länsi-Herttoniemessä ja Kulosaaressa paikkojen määrä vähenee.

Kaupungin tavoitteena on päästä auraamaan ja hiekoittamaan jalkakäytävät nopeammin.

Artikkeli jatkuu julkaisun alla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– Toimivammalla talvikunnossapidolla voidaan vähentää jalankulkijoiden liukastumisia ja kaatumisia, jotka ovat jalankulkijoiden yleisimpiä loukkaantumissyitä, kaupunki kertoo verkkosivuillaan julkaistussa talvikunnossapitoa ja pysäköintiä koskevassa ohjeistuksessa.

– Nyt etenkin kapeat jalkakäytävät päästään puhdistamaan lumesta vasta, kun pysäköidyt ajoneuvot on siirretty pois aurauskaluston tieltä. Tämä hidastaa lumenpoistoa huomattavasti ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia.

Kaupunki vakuuttaa, että suunnittelussa on tutkittu pysäköintipaikkojen käyttöasteita.

– On varmistettu, että paikkoja on riittävästi myös jatkossa.

Muutosten on määrä astua voimaan pääosin vuoden 2023 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat