Mainos

Puutarhakausi alkaa pian - parvekkeestakin voi loihtia kesäpuutarhan

2:03

Monen kotipuutarhurin sormet syyhyävät jo. Nyt on trendikästä esimerkiksi kasvattaa itse sieniä ja sisustaa parvekkeesta kesäpuutarha. Kukkaloistoa pihalle tuovat magnoliat. Lisää vinkkejä voi hakea tänä viikonloppuna Kevätmessuilta Helsingin Messukeskuksesta.

Kevätmessujen ideapuutarhasta löytyy sekä omaperäisiä että vähän tavallisempia puutarhaideoita. Asiantuntijan mukaan aikaansa seuraava kotipuutarhuri kasvattaa nyt itse omat sienensä ja istuttaa pihan tai parvekkeen koristukseksi magnolioita. Molempien kasvattaminen onnistuu myös laiskemmalta puutarhurilta.

– Oikein helppoja mun mielestä on yrtit ja se, että laittaa semmoisen sienipöllin parvekkeelle. Magnoliakin on helppo eli kaikki kukkivat pensaat ovat helppohoitoisia, vinkkaa maisemasuunnittelija Tanja Nieminen Puutarhaetsivistä.

Parvekkeella voi kasvattaa lähes mitä vain

Kaikilla ei ole isoja pihoja ja messuilla esitelläänkin lukuisia erilaisia vaihtoehtoja parvekepuutarhaksi. Vaihtoehtoja on niin hyötyviljelijälle kuin eksotiikan rakastajallekin.

– Käytännössä parvekkeella pystyy kasvattamaan melkein mitä vain. Paljon käytetään jalostustyötä, että löydetään lajikkeita, jotka viihtyvät ruukuissa. Se on sitä ruukkupuutarhaviljelyä, kertoo Nieminen.

Grillaus onnistuu parvekkeellakin

Monen mielestä grillaus on kaikkein tärkein osa puutarhaelämää. Sähköllä toimiva älygrilli mahdollistaa grillauksen myös parvekkeella. Älyteknologia ohjaa grillin lämpötilaa. Grillin voi myös yhdistää älypuhelimeen ja saada ajantasaista tietoa grillin kuumuudesta ja lihan kypsyysasteesta. Valmistajan mukaan lopputulos on yhtä hyvä kuin pallo- tai kaasugrillillä.

– Tämä tuo saman aidon grillauselämyksen, mutta me vodaan tehdä se urbaanissa ympäristössä ja nauttia grilliherkuista siellä, lupaa Weberin maajohtaja Axel Thulé.

Messuvieras ihmettelee muovin määrää

Messuvieras löytää kierroksen päätteeksi sekä hyvää, että moitittavaa.

– Täällähän on mahtavia sellaisia aseteltuja esimerkkejä ja ideoita, mitä voi laittaa parvekkeelle. Ne ovat hienoja. Se jotenkin hämmentää, että täällä on tosi paljon muovia. Asiasta on puhuttu paljon ja oli muoviton maaliskuu. Muovista pitäisi päästä eroon, mutta täällä on joka osastolla muoviin istutettuja kasveja, ihmettelee Riitta Bergman.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.