Putin kilisteli Venäjän olympiasankarien kanssa – piti hämmentävän puheen Kamila Valijevasta

5:10
MTV Urheilun toimittajat Matti Nyrhinen ja Ossi Karvonen puivat Kamila Valijevan dopingkohun käänteitä Pekingin olympialaisissa.

Vladimir Putin ylisti myös kohutaitoluistelija Kamila Valijevan suorituksia, kun Venäjän presidentti tapasi maan olympiasankareita Moskovassa tiistaina. 

Paikalla Kremlissä järjestetyssä tilaisuudessa olivat muun muassa tähtimaastohiihtäjät Aleksei TshervotkinNatalia Neprjajeva, Denis Spitsov ja Veronika Stepanova, mutta Aleksandr Bolshunov jäi palkitsemisesta syrjään

Myös venäläistaitoluistelijoiden suoritukset olivat vahvasti esillä Putinin vetämässä seremoniassa. 

– Venäläiset hallitsivat naisten taitoluistelua kolmansissa olympialaisissa putkeen. (Olympiavoittaja) Anna Shtsherbakovan johdolla naistemme virtuoosimaiset suoritukset jäivät muilta tavoittamattomiin. Tämä on totuus, RIA Novosti uutisoi Putinin sanoneen.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Shtsherbakovan lisäksi Aleksandra Trusova ylsi hopealle, mutta dopingkohuun kesken kisojen päätynyt, tuolloin 15-vuotias Kamila Valijeva romahti vapaa-ohjelmassa neljänneksi.

Putin kommentoi myös Valijeva-tapausta erikoisin sanakääntein.  

– Hän on saanut esityksiinsä kaikkia taitoluistelun vaikeimpia elementtejä: sulavuutta, kauneutta, voimaa ja herkkyyttä. Hän tekee lajista todellista taidetta. Tuollaista täydellisyyttä ei voi saavuttaa epärehellisyydellä, lisäkeinojen ja manipulaation avulla. Taitoluistelussa näille keinoille ei ole tarvetta, minkä tiedämme hyvin, Putin perusteli TASS:n mukaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Merkkejä kolmesta eri sydänlääkkeestä sisältänyt Valijevan positiivinen dopingtestitulos tuli julki Pekingin olympialaisssa sen jälkeen, kun Venäjä oli voittanut joukkuekilpailun kultaa. Valijeva oli mukana joukkueessa.  

Kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kuitenkin päätti, että Valijeva saa jatkaa kilpailemista Pekingissä kärystä huolimatta. CAS vetosi päätöksessään Valijevan ikään. Sen mukaan kilpailemisen estäminen olisi aiheuttanut 15-vuotiaalle "korjaamatonta harmia".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja