Valmentaja läksytti epäonnistunutta Kamila Valijevaa tylysti: "Selitä minulle"

2:38
Kamila Valijevan dopingtapausta puidaan vielä pitkään.

Kamila Valijeva epäonnistui naisten taitoluistelun vapaaohjelmassa ja tipahti pois mitaleilta. Valmentaja Eteri Tutberidze ei ollut suojattinsa suoritukseen tyytyväinen.

Valijeva haparoi useassa hypyssä ja kaatui jäähän kaksi kertaa ohjelmansa aikana. 15-vuotias luistelija on ollut dopingkohun takia valtavan paineen alla. Suorituksensa jälkeen Valijeva oli silminnähden pettynyt ja painoi päänsä. Kaukalon laidalla ei kuulunut kuitenkaan lohdutuksen sanoja.

– Miksi luovutit ja lakkasit taistelemasta? Selitä minulle, Valijevan valmentaja Eteri Tutberidze tivasi nuorelta tähdeltään Discoveryn lähetyksessä.

Valijeva jäi vapaaohjelman maailmanennätyksestään yli 40 pisteen päähän. Nuori venäläistähti piti päänsä kasassa vielä lyhytohjelmassa, mutta vapaaohjelmassa valtavat paineet olivat tehneet tehtävänsä.

Venäjä otti silti kaksoisvoiton naisten kilpailussa, kun Anna Shtsherbakova otti kultaa ja Aleksandra Trusova pokkasi hopeaa. Japanin Kaori Sakamoto oli kolmas.

Valijevan dopingtutkinta on edelleen kesken. Nainen voitti olympiakultaa joukkuekisassa, mutta mitalit ovat edelleen jakamatta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja