Norjalaistähdeltä jyrkkä kannanotto venäläisistä – Veronika Stepanova vastasi ivallisella kirjoituksella: "Viimeinen asia, josta olemme kiinnostuneita"

Sosiaalisessa mediassa aktiivinen venäläinen hiihtotähti Veronika Stepanova tarttui norjalaishiihtäjä Emil Iversenin kommentteihin Venäjästä ja venäläisistä hiihtäjistä.

Norjan tunnetuimpiin hiihtäjiin lukeutuva 30-vuotias Emil Iversen linjasi viime viikolla norjalaislehti Dagbladetille oman näkemyksensä siitä, milloin venäläiset hiihtäjät ovat hänen mielestään tervetulleita takaisin maailmancupympyröihin.

– Niin pitkään kuin Putin on vallassa, toivon, että näemme eri lajien starttiviivoilla niin vähän venäläisiä urheilijoita kuin on mahdollista, Iversen tuumasi.

Sosiaalisessa mediassa aktiivisesti julkaiseva venäläistähti Veronika Stepanova, 21, otti kiinni Iversenin kommentteihin Instagramissa, jossa hän julkaisi pitkän ja kipakasti sävytetyn viestin norjalaiselle.

– Ei tule tapahtumaan, Emil. Vain me venäläiset voimme itse päättää, miten elämme ja kuka meitä johtaa. Viimeinen asia, josta olemme kiinnostuneita, on muiden mielipiteet, omasi mukaan luettuna, Stepanova kirjoitti julkaisuunsa.

– Sinun urheilu-urasi on jo ylittänyt lakipisteensä, Emil. Sinä eläköidyt pian, luultavasti. Se antaa sinulle mahdollisuuden lukea hieman historiasta – muun muassa siitä, miten "sivistynyt Eurooppa" yritti "pyyhkiä pois" Venäjän noin sata vuotta sitten, Stepanova jatkoi.

Stepanova kehotti Iverseniä myös vierailemaan neuvostosotilaiden kunniaksi pystytetyllä monumentilla Vestre Gravlundin hautausmaalla Oslossa.

– Se voisi opettaa sinulle, miten kahden naapurin tulisi kohdella toisiaan, Stepanova totesi.

Stepanova ei maininnut kirjoituksessaan sanallakaan Venäjän käymää sotaa Ukrainassa.

Venäjän maajoukkueet ja maata edustavat urheilijat on tällä hetkellä suljettu lähes kaikesta kansainvälisestä urheilusta vastauksena maan sotatoimille Ukrainassa.

Venäjän katsotaan aloittaneen täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainassa 24. helmikuuta eli runsaat kaksi kuukautta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja