Paineen alla luistellut venäläistähti puhkesi kyyneliin jäällä – Jenni Saarinen jatkaa vapaaohjelmaan

4:20
Kamila Valijevan dopingtapauksessa annettiin nopea ratkaisu.

Positiivisen dopingnäytteen ennen olympialaisia antanut venäläisluistelija Kamila Valijeva suoritti lyhytohjelmansa vakuuttavasti Pekingissä tiistaina.

Valijeva otti suorituksellaan lyhytohjelman kärkipaikan pistein 82,16. Nuori 15-vuotias venäläinen teki yhden virheen, joka tuli ensimmäisen hypyn alastulossa, mutta Valijeva ei hätkähtänyt ja suoritti loppuohjelman virheettömästi.

Kovassa paineessa viime päivinä ollut Valijeva puhkesi kyyneliin välittömästi suorituksensa jälkeen. Kun Valijeva pääsi penkille odottamaan pisteitä vamentajansa Eteri Tutberidzen kanssa, oli suurin purkaus jo ohitse, ja Valijeva nilkutteli kameroille iloisesti.

Valijeva pitää hallussaan lyhytohjelman maailmanennätyspisteitä 90,45.

Saarinen jatkoon

Suomen Jenni Saarinen eteni vapaaohjelmaan. Saarisella, 22, oli lyhytohjelmassa vaikeuksia ohjelmassaan. Ensimmäisen kolmoistulpin alastulo oli haparoiva, ja kolmoissalchow jäi kaksoishypyksi. Saarinen jäi ennätyksestään yli kymmenen pisteen päähän pistein 56,97, mutta eteni viimeisenä 25:ntenä luistelijana vapaaohjelmaan.

Naisten yksilöluistelun sääntöjä muokattiin, koska Valijevan tilanne on epäselvä. Valijeva antoi positiivisen dopingnäytteen joulukuussa, ja positiivinen testitulos tuli ilmi kesken olympialaisten. Ensin venäläinen asetettiin kilpailukieltoon, mutta myöhemmin se kumottiin. Urheilun vetoomustuomioistuin CAS antoi Valijevalle luvan jatkaa kilpailemista Pekingissä. Valijevan tapauksen tutkimista jatketaan kisojen jälkeen.

Naisten vapaaohjelma luistellaan keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja