Skandaalivalmentaja Eteri Tutberidzen luistelukoulusta joukkopako – venäläislehti ihmettelee 12-vuotiaan lapsitähden häipymistä

2:38
15-vuotiaan Kamila Valijevan dopingtapaus kohautti helmikuussa Pekingin olympialaisissa.

Pekingin talviolympialaisten yhteydessä dopingskandaalin keskelle joutunut venäläinen taitoluisteluvalmentaja Eteri Tutberidze on lyhyessä ajassa menettänyt useita urheilijoitaan.

Eteri Tutberidze nousi otsikoihin Pekingin olympialaisten aikana, kun hänen vasta 15-vuotias valmennettavansa Kamila Valijeva jäi dopingtestissä kiinni kielletystä sydänlääkkeestä. Tutberidzen on kerrottu kohdelleen huonosti useita muitakin luistelijoitaan näiden ollessa vielä hyvin nuoria.

Viimeisin lähtijä on uutistoimisto RIA Novostin mukaan naisten yksinluistelun vuoden 2020 Euroopan mestari Aljona Kostornaja, joka ilmoitti siirtyvänsä Tutberidzen tallista Jelena Bujanovan valmennukseen.

Venäjän taitoluisteluliiton FFKKR:n pääsihteeri Aleksandr Kogan kuitenkin näki eron taustat täysin eri tavalla.

– Meneekö Kostornaja harjoittelemaan Bujanovan kanssa? Varmaankin menee. En oikein ymmärrä, miksi kaikki ovat niin innoissaan Kostornajan siirrosta. Tutberidze lopetti yhteistyön hänen kanssaan, Kogan selvitti.

Kostornaja oli jo kertaalleen aiemmin vuonna 2020 vaihtanut pois Tutberidzen ryhmästä olympiavoittaja Jevgeni Plushenkon leiriin, mutta palannut takaisin jo seuraavana kautena.

Valijevan lisäksi myös Pekingin olympiavoittaja Anna Shtsherbakova ja hopeamitalisti Aleksandra Trusova kuuluvat tiettävästi edelleen Tutberidzen valmennettaviin.

Lapsitähdet jättäneet Tutberidzen

Vain hetkeä ennen Kostornajan viimeisintä lähtöä vasta 12-vuotias taitoluistelun superlupaus Nikolai Kolesnikov oli purkanut valmennussuhteensa Tutberidzen kanssa.

Venäläislehti Championat ihmetteli Kolesnikovin kohdalla tehtyä päätöstä, koska pojan suoritukset eivät olleet menneet mitenkään pieleen, vaikka suoranaista loistoakaan ei ollut nähty.

– Tutberidze on joutunut epämukavaan tilanteeseen. Hänellä ei käytännössä ole enää yhtään valmennettavaa. Eteri on vaarassa menettää paikkansa lajissa, Championat-lehti uutisoi.

Kato on ollut kovaa varsinkin poikien puolella. Kolesnikovin lisäksi Championat kertoo myös 14-vuotiaan Mark Lukinin ja 17-vuotiaan Jegor Ruhinin lähteneen Tutberidzen urheilukoulusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja