Puolisoaan pahoinpidellyt mies tempaisi moottorisahan käteensä ja uhosi: "Kohta alkaa lihanpalat lentämään"

Pariskunta kävi lavatansseissa, jossa heille tuli riitaa naisen mustasukkaisen käytöksen takia. Molemmat olivat päihtyneitä ja asian ratkominen jatkui auton takapenkillä paluumatkalla.

Pariskunta päätti kuitenkin lähteä tuttavaperheen luokse vielä kyläilemään. Tuttavien pihalla pari pääsi tuskin autosta ulos, kun mies oli jo naisen kurkussa kiinni.

Rikostoimittajat: Järjestyksenvalvojien pahoinpitelyvyyhdin karut detaljit 10:41
MTV:n rikostoimittajilta ei heru sympatiaa väkivaltaisille järjestyksenvalvojille. Katso video.

Tuttavaperheen isä kertoi, että hänen mennessään pihalle nainen makasi maassa selällään ja mies oli hajareisin hänen päällään takoen molemmilla nyrkeillään naisen kasvoja. Nainen oli pyytänyt apua, mutta tuttava ei uskaltanut mennä väliin.

Lopulta nainen pääsi itse pakenemaan tilanteesta tuttavaperheen pannuhuoneeseen. Pariskunnan mies seurasi naista kuitenkin sinne ja riita jatkoi suukopuna.

Jälleen tuttavaperheen mies todisti, miten verbaalinen miekkailu äityi fyysiseksi. Taas nainen makasi lattialla selällään ja mies pieksi häntä nyrkeillä.

Yritti monta kertaa käynttiin

Tuttavaperheen miehen kauhuksi pariskunnan mies tempaisi pannuhuoneessa säilytetyn moottorisahan käteensä. Miehen toinen käsi oli kahvalla ja toinen kaasulla hänen yrittäessään käynnistää sahaa.

Mies yritti käynnistää sahaa monta kertaa.

Mies tempaisi moottorisahan teräsuojan pois. Saha oli kuitenkin hankalasti käynnistyvää sorttia, eikä mies saanut sitä käyntiin.

Tuttavan mukaan mies uhkasi sahalla naista ilmoittaen, että ”kohta alkaa veri lentämään” tai ”kohta alkaa lihanpalat lentämään”.

Myös tuttavanperheen poika kuuli, miten mies uhkasi paloitella naisen sahalla.

Nainen makasi tässä vaiheessa maassa kykenemättä liikkumaan. Vaikka tuttava ei halunnut puuttua pariskunnan tappeluun, moottorisahan hän repi kuitenkin miehen kädestä pois ja pyysi poikaansa soittamaan hätäkeskukseen.

Mies väitti vain rauhoitelleensa naista

Oikeudessa mies myönsi kaataneensa kumppaninsa maahan, mutta väitti vain rauhoitelleensa puolisoaan. Miehen mukaan nainen oli ollut väkivaltainen häntä kohtaan, ei toisinpäin.

Mies kuitenkin kertoi oikeudessa, että hänet oli tuomittu noin 20 kertaa aiemmin puolisoonsa kohdistuneesta väkivallasta. Miehen mukaan kaikki nämä jutut olivat olleet turhia ja osittain myös perättömiä.

Syyttäjä vaati kuitenkin rangaistuksen koventamista sillä perusteella, että mies oli tuomittu monia kertoja aiemminkin pahoinpitelyrikoksista.

Pohjois-Savon käräjäoikeus katsoi 45-vuotiaan miehen syylliseksi törkeän pahoinpitelyn yritykseen. teko tapahtui heinäkuussa 2021 Kiuruvedellä.

Oikeus määräsi miehelle vuoden ja 10 kuukautta ehdotonta vankeutta, ehdollinen ei tullut kyseeseen miehen aiemman rikollisuuden takia.

Lue myös:

    Uusimmat