Mustasukkainen mies yritti polttaa sohvalla maanneen ex-tyttöystävänsä elävältä

Parikymppinen mies käytti polttamisessa erityisen paloherkkää aseetonia.  

Teot tapahtuivat naisen asunnolla Tampereella viime vuoden joulukuussa. Pari oli tutustunut toisiinsa syksyllä, mutta he olivat eronneet joulukuussa. 

Erosta huolimatta miehellä oli kuitenkin vielä naisen asuntoon avain, jolla hän meni tapahtumapäivänä luvatta naisen luokse. 

Asunnossa mies pahoinpiteli naista rajusti usein eri tavoin. Hän löi naista nyrkillä sekä harjalla, joka meni rikki lyömisestä. Lisäksi hän potki ja talloi naisen päätä. Naista myös viillettiin rikkinäisestä jääkaapin laatikosta irronneella muovinpalasella. Mies viilsi ja pisti naista myös veitsellä eri puolille kehoa. 

Parikymppinen mies oli mustasukkainen ja epäili naisen pettäneen häntä toisen miehen kanssa. Mies pakotti naisen soittamaan puhelun toiselle miehelle pitäen veistä samaan aikaan naisen kaulalla. Mies myös lähetti naisen puhelimesta viestejä toiselle miehelle selvittääkseen asioita. 

Tulipalo levisi nopeasti

Viiltäminen aiheutti naisen reiteen syvän haavan, josta tuli runsaasti verta. Huonovointista, kylpytakkiin pukeutunutta naista palelsi, joten hän meni sohvalle makaamaan peiton alle.  

Tässä vaiheessa mies haki kaapista erittäin paloherkkää asetonia, jota heitti peiton päälle ja sytytti sen palamaan. 

Palo levisi nopeasti, mutta nainen onnistui heittämään palavan materiaalin päältään. Tässä vaiheessa asunnossa oli runsaasti savua. Mies ja nainen onnistuivat yhdessä sammuttamaan palon hakemalla kylpyhuoneesta vettä ämpärillä ja roskakorilla. 

Naiseen ommeltiin 24 tikkiä

Tulipalon sammutettuaan mies ja nainen lähtivät taksilla miehen asunnolle Kangasalle. Useiden haavojen verenvuoto oli saatu tyrehdytettyä ja asunnolta nainen soitti hätäkeskukseen. Sairaalassa naisen haavoihin ommeltiin 24 tikkiä. Hän sai tulipalosta myös lieviä palovammoja.  

Parikymppinen mies sai syytteen murhan yrityksestä. Oikeudessa mies kiisti syytteen ja sanoi, ettei muista tapahtumia. 

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa Eemeli Allan Antero Talvion viiden vuoden vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.  

Käräjäoikeuden mukaan asetonin käyttäminen osoitti, että miehellä oli tarkoitus surmata ex-puolisonsa. Oikeuden mukaan teon motiivina oli seurustelun päättyminen ja miehen mustasukkaisuus, jolloin kyse oli lähisuhdeväkivallasta. 

Käräjäoikeuden mukaan yritys polttaa nainen hengiltä oli julma, mutta ei erityisen julma. Mies myös aloitti tulipalon sammuttamisen. Näiden seikkojen takia oikeus päätyi tuomitsemaan miehen tapon yrityksestä murhan yrityksen sijaan. 

Hovioikeus korotti tuomiota

Syyttäjä ei kuitenkaan tyytynyt käräjäoikeuden tuomioon, vaan valitti siitä Turun hovioikeuteen. Syyttäjän mukaan elävältä polttaminen on henkirikoksen tekotapana erityisen raaka ja julma. Teossa käytettiin myös asetonia, mikä syyttäjän mukaan osoitti määrätietoista tarkoitusta surmata toinen. 

Turun hovioikeus korotti tuomiota kuudeksi vuodeksi vankeutta, mutta katsoi teon olleen edelleen tapon yritys. 

Lue myös:

    Uusimmat