Orimattilan moottorisahamurhaajan elinkautinen tuomio pysyi hovioikeudessa – hyökkäsi raa'asti äitinsä kimppuun

Hovioikeus piti voimassa nelikymppisen miehen tuomion moottorisahalla tehdystä murhasta. Mies surmasi 70-vuotiaan äitinsä raa’asti ja julmasti viime vuonna.

Tammikuisen käräjätuomion mukaan vuonna 1981 syntynyt Kaapo Lucien Varjokorpi murhasi äitinsä viime vuoden elokuussa Orimattilassa. Teko tapahtui uhrin omakotitalossa.

Mies oli pistänyt ja viiltänyt äitiään erilaisilla teräaseilla ja lyönyt tätä useita kertoja moottorisahalla eri puolille vartaloa sekä myös päähän. Teko kesti oikeuden mukaan vähintään useita kymmeniä minuutteja.

Väkivallanteon jälkeen mies yritti sytyttää äitinsä omistaman omakotitalon tuleen ja hävittää ruumiin polttamalla. Teko jäi kuitenkin yritykseksi.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen elinkautiseen vankeuteen. Mies valitti tuomiostaan ja vaati lievempää rangaistusta.

Myönsi tapon

Aiemmin käräjillä mies väitti, että äiti olisi käynyt ensin hänen kimppuunsa ja että hän olisi toiminut tilanteessa hätävarjelun nojalla. Tällaisesta ei käräjäoikeuden mukaan kuitenkaan löytynyt viitteitä, sillä miehessä ei ollut edes minkäänlaisia vammoja, jotka olisivat puhuneet häneen kohdistuneesta hyökkäyksestä.

Lisäksi iäkäs nainen oli ollut tapahtumien aikaan lähes puolustuskyvyttömyyttä lähentelevässä tilassa muun muassa fyysisten ominaisuuksiensa takia.

Hovioikeudessa mies myönsi aiheuttaneensa äitinsä kuoleman väkivallalla, mutta myönsi syyllistyneensä vain tappoon. Hänen mukaansa humalan ja riidan takia tilanne oli riistäytynyt käsistä, eikä hänen ollut tarkoitus surmata naista.

Hovioikeudelle tekemässään valituksessa mies kiisti käyttäneensä moottorisahaa lyömävälineenä ja käyttäneensä veitsiä äitiinsä vasta tämän kuoleman jälkeen. Hän ei osannut selittää, millä tavalla oli veitsiä tilanteessa käyttänyt.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden aiemmin antamaa tuomiota tai elinkautista vankeurangaistusta. Käsittelyssä ei hovin mukaan ilmennyt mitään sellaista, mikä antaisi aihetta päätyä asiassa toisenlaiseen ratkaisuun. 

Lue myös:

    Uusimmat