Kimpaantunut mies sahasi kaveriaan jalkaan moottorisahalla – suuttumuksen hälvettyä tarjosi ensiavuksi ryyppyjä ja huuhteli haavaa raa'alla viinalla

Kuusikymppinen mies pahoinpiteli kaverinsa moottorisahalla Pohjois-Savossa. Kun ulkopuolinen henkilö esti pahoinpitelyn jatkumisen, mies yritti jatkaa uhrinsa sahaamista toisella moottorisahalla.

Alun perin kaverusten oli tarkoitus korjata uhriksi sittemin joutuneen miehen autoa. Korjaustyöt eivät kuitenkaan ehtineet edes alkaa, kun miehille tuli riitaa akkuporakoneesta.

Kuusikymppinen uskoi, että tuttava yritti varastaa akkuporakoneen hänen autostaan. Hän otti moottorisahan käteensä, käynnisti sen ja huitaisi sillä tuttavaansa jalkaan.

Moottorisahan terä leikkasi kaveria pahasti polven ulkosyrjään.

Kuusikymppisen kiukku ei kuitenkaan ollut vielä laantunut. Hän yritti huitaista käynnissä olevalla moottorisahalla tuttavaansa uudestaan, mutta paikalla ollut kolmas mies nappasi moottorisahan hänen kädestään ja viskasi sen maahan.

Kolmannen miehen auttaessa uhria ja tyrehdyttäessä tämän verenvuotoa, kuusikymppinen haki toisen moottorisahan käsiinsä ja yritti vetää sen käyntiin. Kuusikymppinen oli nostanut sahan jo lyöntiasentoon, kun kolmas mies sai otettua senkin pois hänen kädestään.

Haavaa huuhdeltiin viinalla

Tapahtumiin liittyi vahvasti alkoholi, molemmat osapuolet olivat tapahtuma-aikaan huomattavan päihtyneitä.

Kuusikymppinen oli saapunut tuttavansa luokse autonkorjaushommiin jo valmiiksi päissään. Ennen tapahtumaa miehet olivat juoneet puoliksi viinapullon.

Pahoinpitelyyn puuttunut mies oli ainoa, joka oli selvinpäin paikalla. Hän oli toiminut pahoinpitelijälle kuljettajana.

Uhri sai moottorisahan terästä polveensa syvän, 15 senttiä pitkän haavan, joka ylsi polviniveleen saakka.

Pahoinpitelijä kertoi oikeudessa, että suuttumuksen hälvettyä hän yritti auttaa uhria. Hän tarjosi loukkaantuneelle viinaryyppyjä ja kaatoi haavaan viinaa.

Haavaan pantiin jonkinlainen kiristysside ja sitten soitettiin ambulanssi. Uhrin vammoja hoidettiin sairaalassa kaksi päivää.

Sairaalassa uhri ei puhunut pahoinpitelystä mitään vaan kertoi, että oli sahannut polveensa. Koska moottorisahaan tarttunut kaveri oli ehdonalaisessa vapaudessa, hän ei halunnut tälle harmia.

Ehdollista vankeutta

Väkivalta tapahtui kesäkuussa 2021.

Pahoinpitelijä lupasi maksaa uhrin sairaalakulut ja mennä hoitoon. Kun näin ei sitten tapahtunutkaan, uhri teki reilun puolen vuoden kuluttua rikosilmoituksentapahtumista.

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi asiasta ratkaisunsa keskiviikkona..

Oikeus tuomitsi 62-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies joutuu suorittamaan 40 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen 4 000 euroa kärsmys- ja haittakorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat