Miehelle ja naiselle tuomio sadistisesta väkivallasta Jyväskylässä: Kaksi parikymppistä uhria päivien ajan kuvottavien tekojen kohteina

29-vuotias mies ja 28-vuotias nainen on tuomittu vuosien vankeusrangaistuksiin päiviä jatkuneesta kidutuksenomaisesta väkivallasta Jyväskylässä.

Kaksikon uhreiksi joutuivat parikymppiset mies ja nainen. Väkivallan syynä oli Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan jonkinlainen kosto uhrien tekemiksi väitetyistä asioista.

Suurin osa väkivallasta tapahtui naispuolisen syytetyn asunnolla. Oikeuden mukaan naisuhria hakattiin, viilleltiin, hänen hiuksiaan leikattiin ja hänen etuhampaansa katkottiin pihdeillä. Lisäksi hänet pakotettiin juomaan nestettä, joka sai hänet oksentamaan, tuomiossa kerrotaan.

Syytetyt olivat pitäneet naista asunnossa jo muutaman päivän, kun miessyytetty haki miespuolisen uhrin paikalle. Oikeuden mukaan miessyytetty käski uhria valitsemaan, otetaanko tältä sormi vai hammas. Uhrin valittua sormen, mies iski häntä ensin keittiöveitsellä reiteen ja sitten yritti painaa puukolla irti yhden hänen sormistaan, tuomiossa kerrotaan.

Oikeuden mukaan uhrin sormi ei katkennut kokonaan, joten se irrotettiin sivuleikkureilla. Lopuksi miessyytetty vielä virtsasi uhrin päälle. Syytetyt myös pakottivat naisuhrin katsomaan tilannetta, tuomiossa sanotaan.

Naisuhria käskettiin tappamaan miesuhri

Tämän jälkeen väkivalta miespuolista uhria kohtaan vain kiihtyi. Oikeuden mukaan miessyytetty yritti iskeä uhria puukolla kaulaan, mutta terä osui uhria käteen, kun tämä yritti puolustautua. Sitten syytetty pakotti uhrin riisuuntumaan ja kääriytymään suihkuverhoon, minkä jälkeen häntä jälleen puukotettiin asunnon kylpyhuoneessa ja miessyytetty virtsasi uudestaan hänen päälleen, oikeus kertoi.

Oikeuden mukaan miessyytetty myös raiskasi molemmat uhrit eri tavoin sinä aikana, kun he olivat asunnossa.

Lopulta miessyytetty oikeuden mukaan iski uhria kylpyhuoneessa puukolla kaulaan ja uhkasi samalla tätä tappamisella. Tuolloin uhri oli vuotanut verta ilmeisesti niin paljon, että syytetyt päättivät poistua paikalta, tuomiossa kerrotaan.

Vielä ennen lähtemistään miessyytetty oikeuden mukaan käski naispuolista uhria tappamaan miehen.

Uhri uskoi kuolevansa

Uhrit pääsivät poistumaan asunnosta vasta kun syytetyt olivat lähteneet. Naisuhri oli silloin ollut asunnossa lauantaista torstaihin ja mies maanantaista lähtien.

– (Syytettyjen) menettely on ollut poikkeuksellisen pitkäkestoinen ja monivaiheinen, ja (miesuhrille) tehty väkivalta on ollut erittäin voimakasta jonka aikana (uhri) on todennut tulevansa kuolemaan siihen, tuomiossa sanotaan.

Jani Ensio Berglund, 29, tuomittiin muun muassa murhan yrityksestä, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä pahoinpitelystä ja kolmesta törkeästä raiskauksesta 12 vuoden vankeuteen. Seksuaalirikoksia ei luettu naisen syyksi. Oikeus arvioi muutenkin hänen osuutensa tekoihin miestä vähäisemmäksi. Näin ollen Nitta Carita Skinnari, 28, sai yhdeksän vuoden vankeustuomion.

Tuomitut kiistivät kaikki syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat