Mieskaksikko viimeisteli rajun väkivallan karmean nöyryyttävästi – vain leikkaushoito pelasti uhrin

Mieskaksikko pahoinpiteli erittäin raa’asti kolmannen miehen viime elokuussa Kuopiossa. Oikeus määräsi uhrin henkilöllisyyden salaiseksi, sillä tekoon sisältyi myös rajua intiimiväkivaltaa.

Syyttäjä vaati 21- ja 29-vuotiaille miehille rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä raiskauksesta.

Väkivallanteko tapahtui yksityisasunnossa, kun kaksikko hyökkäsi uhriksi joutuneen miehen kimppuun. Paikalla oli myös uhrin avopuoliso.

Mieskaksikko kaatoi uhrinsa maahan, hakkasi häntä useita kertoja nyrkeillä ja kyynärpäillä päähän. Miehet myös potkivat uhriaan pään alueelle ja vartaloon.

Lisäksi he pieksivät uhriaan ympäri kehoa biljardikepillä ja jakkaralla.

Avopuoliso yritti puuttua

Uhrin avopuoliso yritti keskeyttää väkivallan, mutta 21-vuotias esti puuttumisen väkivaltaisesti. Tämän jälkeen kaksikko jatkoi uhrinsa pieksemistä.

Uhrin avopuoliso juoksi ulos asunnosta soittamaan apua. Tällä välin mieskaksikko päätti nöyryyttää maassa tajuttomana makaavaa uhriaan kivuliaasti.

Pahoinpitelyn lopuksi he löivät biljardikepin uhrinsa peräaukosta sisään niin voimallisesti, että se puhkaisi suolen ja tunkeutui vatsaonteloon.

Väkivallan jälkeen poliisi otti mieskaksikon kiinni ja piti tutkintavankeudessa parin viikon ajan.

Hengenvaaralliset vammat

Uhri loukkaantui teossa hengenvaarallisesti. Hän sai kallonsisäisen verenvuodon, hänen maksansa repesi ja vatsan vammat vaativat leikkaushoitoa ja pitkäaikaisen avanteen.

Uhri selvisi hengissä ainoastaan leikkaushoidon ansiosta.

Pienempinä vammoina mainittakoon kasvoluiden murtumat, voimakas turvotus, ruhjeet ja mustelmat.

Oikeudessa mieskaksikko myönsi pahoinpitelyn mutta kiisti seksuaalirikoksen. Heidän mukaansa teolla ei ollut seksuaalista tarkoitusta.

Vuosia ehdotonta vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan Riku Jouko Petteri Kekäläisen törkeästä pahoinpitelystä 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen.

21-vuotias Anton Petteri Laitinen sai törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä viisi vuotta ja kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta. Hänen rangaistustaan korotti aiempi jäännösrangaistus.

Oikeus määräsi kaksikon maksamaan uhrilleen kipu-, haitta- ja kärsimyskorvauksia yhteensä 19 500 euroa. Lisäksi 21-vuotias joutuu maksamaan perusmuotoisen pahoinpitelyn uhrille 500 euroa korvauksia.

Oikeus passitti molemmat tuomitut vankilaan suorittamaan tuomiotaan.

Lue myös:

    Uusimmat