Prinssi Harry tapasi isoäitinsä ensimmäistä kertaa kahden kesken kohuilmoituksen jälkeen – kuningatar Elisabet pysyi tiukkana yhdestä asiasta

Murheellinen prinssi Harry kommentoi ensi kertaa lähtöä Britannian hovista – tätä herttuan lausunto merkitsee 13:05
Näin prinssi Harry kommentoi ensi kertaa lähtöä Britannian hovista

Kuningatar Elisabetin kerrotaan toivottaneen prinssi Harryn koska tahansa tervetulleeksi takaisin hoviin, mutta pysyneen hyvin tiukkana siitä, etteivät Harry ja Meghan saa rahastaa kuninkaallisella statuksellaan.

Brittihovin virallisesti tämän kuun lopussa jättävä prinssi Harry on palannut Britanniaan hoitamaan viimeisiä kuninkaallisia edustustehtäviään ennen kuin hän ja herttuatar Meghan jättävät kuninkaalliset velvollisuudet taakseen virallisesti.

Brittilehti The Sunin mukaan Harry suuntasi kuitenkin ensin kuningatar Elisabetin puheille. Kaksikko keskusteli lehden tietojen Sussexin herttuaparin tilanteesta neljä tuntia lounaan yhteydessä.

Lehden saamien tietojen mukaan kuningatar lausui keskustelun päätteeksi Harrylle lohdulliset sanat: prinssi perheineen on koska tahansa tervetullut takaisin hoviin, mikäli he tulevat toisiin ajatuksiin.

– Olet hyvin rakastettu ja aina tervetullut takaisin, hovin lähteet kertovat 93-vuotiaan kuningattaren sanoneen pojanpojalleen.

Kuningattarella ja Harrylla riitti puhuttavaa, sillä Harryn ja Meghanin tammikuun alussa antaman ilmoituksen kerrottiin tulleen yllätyksenä jopa kuningattarelle ja prinssi Charlesille. Tilanne on siksi ollut kuormittava koko kuninkaalliselle perheelle.

Windsorin linnassa käytiin aiheesta keskusteluja jo aiemmin. Tuolloin paikalla olivat myös Charles ja prinssi William. Nyt kuningatar ja Harry pystyivät kuitenkin keskustelemaan asioista ensimmäistä kertaa kahden kesken.

– Sunnuntaina kuningattarella oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus puhua Harrylle ja selvittää todella, mitkä hänen suunnitelmansa ovat. Ympäristö oli rauhallisempi ja molemmat pystyivät puhumaan suunsa puhtaaksi, lähde kuvailee.

Harry ja Meghan ovat asettuneet lähtönsä jälkeen Kanadaan, missä heidän on uutisoitu viettävän rauhaisaa perhe-elämää Vancouverin saarella.

Vaikka ilmaa kuningattaren ja prinssin välillä saatiin nyt puhdistettua, kerrotaan kuningattaren olevan hyvin surullinen siitä, että hän näkee Harryn ja Meghanin yhdeksän kuukauden ikäistä Archie-poikaa välimatkan takia vain hyvin harvakseltaan.

– Hän tahtoisi nähdä Archieta useammin, kuten myös prinssi Charles ja muu kuninkaallinen perhe, lähde kertoo.

– Silti hän vaikuttaa hyväksyvän Harryn päätöksen siitä, että perhe aikoo nyt asettua Pohjois-Amerikkaan.

Vaikka keskustelussa käytiin läpi tunteellisia asioita, kertoo The Sun kuningattaren tehneen etenkin yhden asian harvinaisen selväksi prinssi Harrylle, sillä hän tahtoo suojella hovia instituutiona viimeiseen asti.

– Hän teki erittäin selväksi, että järjestely voi toimia vain niin kauan kuin he eivät yritä rahastaa kuninkaallisella statuksellaan. Siksi hän ei anna heidän käyttää sanaa "royal" säätiönsä nimessä.

Sussexin herttuaparin viimeiset kuninkaalliset edustustehtävät Britanniassa tapahtuvat viikon sisällä.

Harry ja Meghan edustavat viimeisen kerran muun kuninkaallisen perheen seurassa ensi maanantaina Kansainyhteisön päivän juhlan yhteydessä.

Kuningattaren ja muun perheen harmiksi muun muassa Daily Mail kertoo, ettei Archieta nähdä mukana edustustehtävissä. Pienokaisen kerrotaan jäävän viikoksi Kanadaan herttuatar Meghanin ystävän hoitoon. Lehden mukaan pienen kuninkaallisen vartioinnin arvioidaan tänä aikana maksavan peräti 50 000 puntaa, eli yli 57 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat