Prinssi Harry on palannut Isoon-Britanniaan – edustaa viimeisiä kertoja herttuatar Meghanin kanssa ennen lopullista vetäytymistään

13:05
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Prinssi Harry on palannut Isoon-Britanniaan osallistuakseen viimeisiin kuninkaallisiin edustustehtäviinsä.

Kuningatar Elisabetin lapsenlapsi prinssi Harry on palannut Isoon-Britanniaan, jossa hänet nähtiin tiistaina 25. helmikuuta Edinburghissa Skotlannissa. Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan ilmoittivat tammikuun alussa vetäytyvänsä syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja melko pian tämän jälkeen herttuapari alkoi etsiä uutta kotia Kanadasta. 

Harry osallistuu keskiviikkona 26. helmikuuta Edinburghissa järjestettävään ympäristöystävälliseen ja kestävän kehityksen turismiin keskittyvään tilaisuuteen.

Tilaisuuden teemaa noudattaen Harry saapui Edinburghiin ympäristöystävällisesti junalla. Prinssi saapui Edinburghin Waverleyn juna-asemalle pukeutuneena rennosti farkkuihin ja baseball-lippikseen. 35-vuotiaalla Harrylla oli mukanaan myös vihreä reppu sekä pukupussi. 

Keskiviikon tapahtuma on Harryn ensimmäinen suuri, julkinen esiintyminen Isossa-Britanniassa sen jälkeen, kun hän ja Meghan tekivät maailmaa kohauttaneen ilmoituksensa tammikuussa. 

Herttuatar Meghan, 38, ei osallistu kyseiseen tilaisuuteen Edinburghissa, mutta hän ja Harry tulevat edustamaan useissa tilaisuuksissa yhdessä seuraavien viikkojen aikana. Ensimmäistä kertaa pariskunta tulee edustamaan yhdessä julkisesti 5. maaliskuuta. 

Prinssi Harry osallistuu tulevana perjantaina 28. helmikuuta nauhoitussessioon Jon Bon Jovin kanssa, joka nauhoittaa uusiksi vuoden 2019 kappaleensa Unbroken Invictus Gamesin kuoron kanssa. Nauhoituksella tuetaan prinssi Harryn Invictus Games -säätiötä.

Harry ja Meghan edustavat erilaisissa tilaisuuksissa Isossa-Britanniassa myös omilla tahoillaan. Meghan tulee astumaan yksin yleisön eteen 8. maaliskuuta kansainvälisen naistenpäivän tapahtumissa. 

9. maaliskuuta Harry ja Meghan kohtaavat yhdessä muun kuninkaallisen perheen kansainyhteisön päivän juhlinnassa. 

Harry ja Meghan vetäytyvät virallisesti kuninkaallisista tehtävistään 31. maaliskuuta

Lähde: People

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.