BBC: Meghanin ja Harryn päätös tuli hoville yllätyksenä: "Kuninkaallinen perhe on hyvin pettynyt"

0:56

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan brittihovi ei tiennyt herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn päätöksestä siirtyä syrjään hovin päätoimesta.

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry ilmoittivat yhteisellä Instagram-tilillään eilen vetäytyvänsä kuninkaallisesta elämästään taka-alalle.

Pariskunta kertoi julkaisussa "Tekevänsä työtä tullakseen taloudellisesti riippumattomiksi".

He kertovat kuitenkin "tukevansa yhä" kuningatar Elisabetia.

Pariskunta ilmoitti myös viettävänsä tulevaisuudessa enemmän aikaa Pohjois-Amerikassa. Herttuapari aikoo myös keskittyä hyväntekeväisyyteen.

BBC:n lähteiden mukaan brittihovia ei oltu konsultoitu herttuaparin päätöksestä. Ei edes kuningatar Elisabet, prinssi Charles tai prinssi William tiennyt parin aikeista.

BBC:n haastatteleman lähteen mukaan ”Kuninkaallinen perhe on hyvin pettynyt”. Kuninkaallisen lähteen mukaan keskustelut Meghanin ja Harryn kanssa olivat vasta alussa.

– Ymmärrämme heidän halunsa ottaa eri näkökulman, mutta nämä ovat monimutkaisia asioita, joihin tarvitaan aikaa, palatsin lähde kertoo BBC:lle.

BBC:n hoviasiantuntija Jonny Dymond kommentoi tilannetta.

– Tämä on selvästi iso railo, jonka toisella puolella ovat Harry ja Meghan ja toisella kuninkaallinen perhe, Dymond kertoo.

Lähde: BBC.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja