Harry, William ja Charles kurvasivat kaikki eri autoilla pois kuningattaren tiluksilta välittömästi kaksi tuntia kestäneen Megxit-kokouksen jälkeen

0:56
Harry ja Meghan ilmoittivat 8. tammikuuta aikovansa heikentää asemaansa brittihovissa

Prinssi Williamin uskotaan jättäneen väliin yhteisen lounaan prinssi Harryn, kuningatar Elisabetin ja prinssi Charlesin kanssa ennen Sussexin herttuaparin kohupäätökseen liittyvien neuvottelujen alkua.

Kuningatar Elisabet julkaisi maanantai-iltana lausunnon Sussexin herttuaparin sokki-ilmoitukseen liittyen Sandringhamin kartanossa käytyjen neuvottelujen jälkeen.

Kuningatar Elisabet totesi lausunnossaan, että kuninkaallisen perheen jäsenet keskustelivat rakentavasti prinssi Harryn ja hänen perheensä tulevaisuudesta.

– Minun perheeni ja minä tuemme täysin Harryn ja Meghanin halua luoda uusi elämä nuorena perheenä, kuningatar kertoi lausunnossaan.

Hän jatkaa, että he olisivat halunneet pitää pariskunnan kokopäiväisinä kuninkaallisen perheen jäseninä, mutta he ymmärtävät ja kunnioittavat herttuaparin päätöstä itsenäisemmästä elämästä.

Kaksikon kanssa on lausunnon mukana sovittu nyt siirtymäkaudesta, jonka aikana Sussexin herttuapari asuu sekä Kanadassa että Britanniassa.

Paikalla Sandringhamissa olivat kuningatar Elisabetin lisäksi ainakin prinssi William ja prinssi Charles. Daily Mailin mukaan prinssi Harry saapui Sandringhamiin pian sen jälkeen, kun Williamin ja Harryn yhteinen lausunto julkistettiin maanantaina. Veljekset kiistivät lausunnossaan lehdistössä esiintyneet väitteet tulehtuneista väleistään.

Williamin sen sijaan kerrotaan saapuneen paikalle yli kaksi tuntia myöhemmin, eli vain noin 15 minuuttia ennen kokouksen alkua.

Näin ollen hänen uskotaan jättäneen väliin lounaan veljensä, kuningatar Elisabetin ja aiemmin jo sunnuntaina helikopterilla paikalle saapuneen prinssi Charlesin kanssa.

Lehtitietojen mukaan Harryn ja Meghanin ratkaisusta sydämistynyt 98-vuotias prinssi Philip sen sijaan poistui maanantaina Sandringhamista ennen neuvottelujen alkua. Myös herttuatar Catherine pysytteli tiettävästi Kensingtonin palatsissa, eikä saapunut paikalle.

Meghanin puolestaan on uskottu osallistuneen neuvotteluihin puhelimitse Kanadasta käsin, missä hän on herttuaparin pienen Archie-pojan kanssa.

Noin kaksi tuntia kestäneiden neuvottelujen päätyttyä prinssit Harry, William ja Charles poistuivat Daily Mailin mukaan paikalta – jokainen eri autolla.

Katso vielä Seitsemän Uutisten lähetys kriisikokouksesta!

2:05

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja