Valtaosa kanadalaisista ei halua maksaa prinssi Harryn ja Meghanin turvallisuustoimia – eivät edusta enää kuningatarta

Murheellinen prinssi Harry kommentoi ensi kertaa lähtöä Britannian hovista – tätä herttuan lausunto merkitsee 13:05

Valtaosa kanadalaisista kokee, että heidän maansa ei tulisi kustantaa turvallisuustoimia prinssi Harrylle ja tämän vaimolle Meghanille.

Valtaosa kanadalaisista ei ole kiinnostunut maksamaan prinssi Harryn ja Meghanin turvakuluja, selviää Nanos Research -yhtiön CTV:lle tekemästä kyselystä.

Vastanneista 77 prosenttia on sitä mieltä, ettei kanadalaisten veronmaksajien tarvitse maksaa Sussexin herttuaparista Harrysta ja Meghanista, koska he eivät ole Kanadassa edustamassa kuningatar Elisabetia. Vastaajista 19 prosenttia ei vastusta Kanadan osallistumista perheen turvallisuuskuluihin.

Yli kaksi kolmasosaa vastaajista kuitenkin uskoo, että herttuaparin ja heidän poikansa yksityisyyttä kunnioitetaan paremmin Kanadassa kuin Britanniassa.

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa Meghan ilmoittivat tammikuussa asettuvansa Kanadan Brittiläiseen Kolumbiaan. Sussexin herttuaparin Kanadan-turvatoimista tai niiden maksajasta ei ole kerrottu julkisuuteen. Kanadan viranomaisten mukaan asiasta on kuitenkin keskusteltu.

Herttuapari vetäytyi samalla myös kuninkaallisen perheen ytimestä, minkä jälkeen he eivät esimerkiksi käytä enää kuninkaallisia titteleitään tai edusta kuningatar Elisabetia. Kuningatar on muodollisesti Kanadan valtionpäämies.

Kyselyssä selvitettiin myös kanadalaisten suhtautumista valtionsa nykytilanteeseen. Vastaajista 32 prosenttia oli vahvasti sitä mieltä, että Kanadan tulee säilyttää suhde Englannin kuninkaalliseen perheeseen ja maan pitää pysyä parlamentaarisena monarkiana.

28 prosenttia oli jossain määrin samaa mieltä, kun 35 prosenttia olisi enemmän tai vähemmän valmis katkaisemaan siteet brittimonarkiaan.

Tutkimukseen osallistui runsas tuhat kanadalaista, ja sen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä.

Lue myös:

    Uusimmat