Kuningatar Elisabetin käsky kävi: Harry ja Meghan palaavat Britanniaan maaliskuussa ensimmäistä kertaa Megxit-skandaalin jälkeen

13:05
Murheellinen prinssi Harry kommentoi ensi kertaa lähtöä Britannian hovista – tätä herttuan lausunto merkitsee

Kuningatar Elisabetin kerrotaan ilmoittaneen, että Sussexin herttuaparin täytyy osallistua Kansainyhteisön päivän juhlallisuuksiin.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan palaavat maaliskuussa Britanniaan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun herttuapari ilmoitti vetäytyvänsä taka-alalle kuninkaallisen perheen ytimestä. Pari on siitä lähtien oleskellut Kanadassa Vancouverin saarella yhdeksän kuukauden ikäisen Archie-poikansa kanssa.

Asiasta uutisoivat useat brittilehdet, joiden mukaan kuningatar Elisabet on pyytänyt kuninkaalliset tittelinsä menettänyttä Sussexin herttuaparia osallistumaan muiden kuninkaallisten kanssa Kansainyhteisön päivän juhlallisuuksiin. Buckinghamin palatsista asiaa ei ole kommentoitu virallisesti.

Daily Mailin mukaan juhlaan liittyvä tunnin mittainen tilaisuus järjestetään 9. maaliskuuta Westminsterin katedraalissa Lontoossa. Kuninkaallisten lisäksi tilaisuuteen osallistuu 53 jäsenmaan hallituksen edustajia.

Sunday Timesin mukaan myös pienen Archien olisi määrä matkustaa Britanniaan vanhempiensa mukana.

Brittilehtien mukaan kyseessä olisi mahdollisesti viimeinen edustustehtävä, joka parilla on jäljellä ennen kuin he palaavat Kanadaan, missä heidän on kerrottu viettävän enimmäkseen rauhallista perhe-elämää, johon kuuluu muun muassa kotitekoista ruokaa, joogaa ja kävelyretkiä.

Pari oli kuitenkin torstaina puhumassa Floridassa järjestetyssä konferenssissa. Taloudelliseen riippumattomuuteen brittihovista tiedotteensa mukaan tähtäävien Harryn ja Meghanin uskotaan netonneen esiintymisestään mahdollisesti jopa miljoona Yhdysvaltain dollaria.

– Harrysta ja Meghanista tulee korkeimmin palkatut puhujat yritysmaailmassa, arvioi newyorkilaisen PR-toimiston johtaja Ronn Torossian Daily Mailille.

Titteliensä menetyksen myötä pari ei saa enää rahoitusta Britannian julkisista varoista. Sitä, miten he pystyvät tulevaisuudessa hyödyntämään Sussex-brändiään, ei sen sijaan ole vielä lyöty lukkoon, vaan meneillään on eräänlainen siirtymäkausi

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja