Presidenttiehdokkaiden puolisoja tuodaan julkisuuteen – Haavistolla harvinainen yhteisesiintyminen puolisonsa kanssa

Pekka Haavisto ja Antonio Flores paljastavat pitkän parisuhteensa salaisuuden 4:14
KATSO MYÖS: Pekka Haavisto ja Antonio Flores paljastavat parisuhteensa salaisuuden

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr.) on tehnyt harvinaisen yhteisesiintymisen puolisonsa Antonio Floresin kanssa.

Haavisto osallistui Floresin parturi-kampaamon avajaisiin ja myös puhui tilaisuudessa.

Flores aikoo osallistua jossain määrin Haaviston kampanjaan, joskaan ei ole ollut kovin innostunut kampanjoinnista. Flores on aiemmin toivonut, että voisi osallistua presidentinvaalikampanjaan mahdollisimman vähän, jotta ehtisi työskennellä myös omassa ammatissaan.

Haavisto sanoi elokuussa MTV Uutisten haastattelussa, että jos hänet valitaan presidentiksi, Flores osallistuu tilaisuuksiin, joissa puolisoa tarvitaan. 

Toinen harvinainen yhteisesiintyminen nähtiin viikko sitten, kun kokoomuksen presidenttiehdokkaan Alexander Stubbin vaimo Suzanne Innes-Stubb piti puheen kokoomuksen ylimääräisessä puoluekokouksessa.  Innes-Stubb sanoi muun muassa ymmärtävänsä vastuunsa, jos hänestä tulee presidentin puoliso ja samalla julkisuuden henkilö.

Innes-Stubb työskentelee hissiyhtiö Koneen palveluksessa johtajana yksikössä, joka vastaa lakien ja määräysten noudattamisesta.

Suomessa puolisojen rooli vaalikampanjoissa ei ole perinteisesti ollut niin merkittävä kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Yksi ikimuistoinen presidenttiehdokkaiden puolisojen esiintyminen oli vuonna 1994 television Tuttu juttu -parisuhdevisailu, jossa hiljattain edesmennyt Martti Ahtisaari ja Elisabeth Rehn vierailivat puolisoineen.

Lue myös:

    Uusimmat