Porvoon poliisiammuskelut herättivät Heidi Foxellissa kipeitä muistoja: "Tähtääjä oli tosi pitkään tähdännyt mua ennen kuin ampui"

10:18
Heidi Foxell kertoi MTV Uutiset Live -lähetyksessä, millaisia tuntemuksia Porvoon poliisiammuskelut hänessä herättivät.

Oli aamuyö 26. toukokuuta 2012, kun Heidi Foxellin elämä muuttui kuin salamaniskusta. Nuorempana konstaapelina työharjoittelussa ollut Foxell joutui katolta ihmisiä ampuneen miehen hirvikiväärin luodin kohteeksi. 

Tapahtunut käynnisti kuoppaisen taipaleen ja vuosien kestäneen tunteiden vuoristoradan, joka ei ota edelleenkään päättyäkseen.

Reilu viikko sitten tapahtunut ja  koko Suomea puhuttanut poliisiampumistapaus Porvoossa herätti Foxellissa muistoja.

Foxell oli lomailemassa puolisonsa kanssa Kyproksen saarella, kun sai tiedon Porvoon poliiseihin kohdistetusta iskusta. Hän sai ystävältään viestin, jossa oli kaikenpuhuva video tapahtuneesta.

– Oli aikamoinen järkytys. Mietin, voiko olla mahdollista, että tällainen tapahtuu taas. Olin shokissa, Foxell kuvailee reaktiotaan MTV Uutiset Live -lähetyksessä.

– Ei siitä voi kuin ajatella, että on järkyttävää, kauheeta, siis todella tyrmistyttävää, että tällaista pääsee tapahtumaan ja ylipäätään Suomessa. Se on… Menen välillä aivan sanattomaksi, kun mietin asiaa, nuori konstaapeli jatkaa.

Tuntee vihaa Porvoon poliisiampujia kohtaan

Tapahtuneen jälkeen Foxellin on ollut vaikeaa seurata uutisointia Porvoon ampumistapaukseen liittyen, sillä tapaus nostatti reilu seitsemän vuoden takaiset ja aikaiset tunteet ja muistot mieleen voimakkaina.

Nuori konstaapeli kertoo tuntevansa suoranaista vihaa Porvoossa poliiseja ampuneita veljeksiä kohtaan. Hän on erityisen järkyttynyt etenkin siksi, että ampujat olivat ampuneet poliisia tarkoituksenmukaisesti. 

– Nousi ihan pala kurkkuun, kun muisteli omia asioita. Tähtääjä oli tosi pitkään tähdännyt mua ennen kuin ampui. Että tämmöinen järjestetään ihan varta vasten poliisia varten, että lähdetään ampumaan ja ollaan väkivaltaisia suoraan poliisia kohtaan... Se on minulle pysäyttävä asia.

Hän onkin muistellut viimeisen viikon aikana useita sitä kivikkoista polkua, jonka hän on joutunut ja joutuu vielä tulevaisuudessakin kulkemaan.

– Siitä tuli pelko, ettei jommallekummalle tapahdu sama asia, että joutuvat todella syvältä nousemaan uudestaan. Onneksi näin ei käynyt, Foxell viittaa Porvoossa loukkaantuneisiin poliiseihin.

Foxell ei tuntenut poliiseja, jotka loukkaantuivat Porvoon poliisiammunnoissa, mutta aikoo töihin palattuaan olla heihin yhteydessä.

Haastattelun lopulla Heidi Foxell vakavoituu ja ottaa suoran katsekontaktin kameraan.

– Haluan lähettää tosi paljon tsemppiä osuman saaneille poliiseille ja heidän omaisilleen. Toivon, että he kuntoutuvat ja pääsevät takaisin töihin, Foxell päättää.

Katso videolta, mitä Heidi Foxellin työ- ja parisuhde-elämään kuuluu tällä hetkellä!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja