Tutkinnanjohtaja vahvistaa: Veljesten oli tarkoitus ampua poliiseja – "Tarkoitus on ollut tehdä juurikin se"

39:23
MTV Uutiset Live seurasi vangitsemisistuntoa hetki hetkeltä.

Rikoksista epäiltyinä vangittujen veljesten oli tarkoitus ampua poliiseja Porvoossa, tutkinnanjohtaja, KRP:n rikoskomisario Kimmo Huhta-aho kertoi tiedotusvälineille epäiltyjen vangitsemisistunnon jälkeen.

Poliisin mukaan kahdesta murhan yrityksestä epäiltyinä vangitut 25-vuotias Raymond Anthony Granholm ja 30-vuotias Richard Nicholas Granholm pyrkivät ampumaan poliiseja Porvoossa tahallaan.

– Tarkoitus on ollut tehdä juurikin se, mitä on tapahtunut, Huhta-aho kommentoi tiedotusvälineille.

Tutkinnanjohtaja Huhta-ahon mukaan tapaus poikinee uusia rikosnimikkeitä tutkinnan edetessä. Mahdolliset uudet rikosnimikkeet liittyvät rajuun takaa-ajoon Tampereen alueella. Epäiltyjen on kerrottu ampuneen poliisia päin myös takaa-ajon aikana.

Poliisi vaitonaisena

Huhta-aho pysytteli vaitonaisena tapauksen esitutkinnan tiimoilta. Hän ei antanut medialle kommenttia esimerkiksi siitä, mitä epäiltyjen kuulusteluissa on selvinnyt.

Hän ei ottanut kantaa myöskään ampumisvälikohtauksen yksityiskohtiin, kuten siihen, mitä Porvoon Öhlstensin teollisuusalueella tarkalleen tapahtui tai miksi.

Niin ikään Huhta-aho jätti käsittelemättä sen, mitä veljesten arvellaan tehneen Suomessa ennen ampumista. Miesten on kerrottu majailleen paikallisessa hotellissa kahden kuukauden ajan ennen massiiviseen etsintäoperaatioon ja rajuun takaa-ajoon kärjistynyttä välikohtausta.

Kuulusteluita hän kommentoi kuitenkin myöntämällä, että ampumistilanteessa loukkaantuneiden poliisien tiedot ovat tapauksen kannalta kullanarvoisia.

Hän sanoi myös, että poliisi ottaa tutkinnassa huomioon asioita laajemminkin kuin vain viime sunnuntain ajalta. Kommenttia ei kuitenkaan liiemmälti avattu.

Vangittujen veljesten epäillään avanneen tulen poliisia päin Porvoon Öhlstensin yritys- ja pienteollisuusalueella varhain viime sunnuntaina. Tilanteessa loukkaantui kaksi poliisia. 

Välikohtauksen jälkeen käynnistyi suuri poliisioperaatio, joka päättyi rajuun takaa-ajoon Tampereen seudulla. Takaa-ajon aikana epäillyt ampuivat poliisia kohti uudemman kerran.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja