Poliisi aloittaa esitutkinnan vasemmistoliiton entisen toiminnanjohtajan perustamasta Twitter-tilistä – epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Li Andersson irtisanoutuneen toiminnanjohtajan vihatilistä:"Minulla ei ole syytä olettaa, että muut käyttäjät liittyisivät vasemmistoliittoon millään tavalla" 1:57
Li Andersson irtisanoutuneen toiminnanjohtajan vihatilistä: "Minulla ei ole syytä olettaa, että muut käyttäjät liittyisivät vasemmistoliittoon millään tavalla"

Poliisi on katsonut esitutkintakynnyksen ylittyneen Twitter-tilissä, jossa on julkaistu muun muassa fasistien ja ilmastonmuutoksen kieltäjien vastaisia lausumia. Tilillä on vaadittu muun muassa näiden ryhmien jäsenten tappamista.

Länsi-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisi on todennut, että asiassa on syytä epäillä kiihottamista kansanryhmää vastaan. Rikosnimike voi kuitenkin tarkentua tutkinnan edetessä.

Tilin on perustanut Vasemmistoliiton läntisen alueen entinen toiminnanjohtaja Misha Dellinger. Dellinger irtisanoutui tehtävästään tilin toiminnan tultua irti.

Lue myös:

    Uusimmat