Vihatilin Twitteriin perustanut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja irtisanoutuu tehtävistään

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger irtisanoutuu tehtävistään, puolueen nettisivuilla kerrotaan. Hän joutui eilen kielteisen julkisuuden pyöritykseen, kun hänen kerrottiin tviitanneen väkivaltaa ihannoivia viestejä.

Dellinger ilmoitti päätöksestään perjantaiaamuna.

– Viime päivinä noussut kohu on syönyt luottamuksen, jota ilman ei ole mahdollista tehdä toiminnanjohtajan työtä. Siksi en voi tehdä muuta kuin kantaa vastuun tilanteesta ja irtisanoutua tehtävästäni. Kiitän kanssani työskennelleitä kuluneista vuosista ja pyydän anteeksi tuottamaani pettymystä, Misha Dellinger sanoo tiedotteessa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi aiemmin perjantaiaamuna tilannetta. Hänen mukaansa kaikki väkivalta ja sillä uhkailu on jyrkästi tuomittavaa.

– Vasemmistoliitto on rauhan liike, joka on sitoutunut tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteeen ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Julkisuudessa esillä olleet kirjoitukset ovat täysin ja yksinkertaisti tuomittavia eivätkä edusta millään tavalla vasemmistoliiton arvoja, Andersson sanoi tiedotteen mukaan.

– Arvostan Dellingerin päätöstä, joka osoittaa vastuunkantoa vaikeassa tilanteessa.

Misha Dellingerin irtisanoutuminen astuu voimaan välittömästi.

Mistä on kyse?

Dellingerin väitettiin kirjoittaneen väkivaltaa ihannoivia viestejä nyt jo poistetulla @huggywuggy2-tilillä. Vuosina 2016 ja 2017 lähetetyissä viesteissä muun muassa kutsutaan perussuomalaisia fasisteiksi ja kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista.

Dellinger puolustautui eilen illalla omalla Twitter-tilillään kertoen, että ei pidä väkivaltaa tai sillä uhkailua hyväksyttävänä ja huomauttamalla, että kyseiset viestit eivät ole hänen kirjoittamiaan, vaan tilillä oli useita käyttäjiä.

Myös Dellingerin omalta tililtä on kuitenkin julkaistu arveluttavia tviittejä.

Helmikuun 18. päivä päivätyissä tviiteissä Dellinger haukkuu ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahtea useaan otteeseen "mulkuksi". Kun toinen kirjoittaja haukkuu Dellingeriä alatyylisellä eläimiin sekaantumiseen viittaavalla termillä, Dellinger kutsuu tätä "eläimiinsekaantumisen asiantuntijaksi".

Tviittiketjussa Dellinger viittaa myös Päivän byrokraatti -blogisivustoon.

– Puukko PBn rintaan on puukko Teren (ja sun?) kunniaan? Dellinger kysyy.

Tviitti on nyttemmin poistettu, mutta yhä löydettävissä internet-arkisto Wayback Machinen avulla. 

Misha Dellinger on ollut vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajana vuodesta 2018. Hän on ollut puolueen kuntavaaliehdokkaana vuosina 2012 ja 2017.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja