Vasemmistoliiton Misha Dellingerin perustamalta tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia tviittejä – Li Andersson tuomitsee jyrkästi: "Tämä asia ei jää tähän"

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger joutui eilen kielteisen julkisuuden pyöritykseen, kun hänen kerrottiin tviitanneen väkivaltaa ihannoivia viestejä. Nyt asiaan ottaa kantaa myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Dellingerin väitettiin kirjoittaneen viestit nyt jo poistetulla @huggywuggy2-tilillä. Vuosina 2016 ja 2017 lähetetyissä viesteissä muun muassa kutsutaan perussuomalaisia fasisteiksi ja kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista.

Dellinger puolustautui eilen illalla omalla Twitter-tilillään kertoen, että ei pidä väkivaltaa tai sillä uhkailua hyväksyttävänä ja huomauttamalla, että kyseiset viestit eivät ole hänen kirjoittamiaan, vaan tilillä oli useita käyttäjiä.

Nyt vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on ottanut osaa aiheen ympärillä pyörivään Twitter-keskusteluun.

Tänään aamulla julkaisemissaan twiiteissä Andersson toteaa, että jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen.

Lisäksi hän toteaa tuomitsevansa kyseiset Twitter-kirjoitukset jyrkästi ja asian käsittely jatkuu puolueen sisällä.

– Näin vakavan asian ollessa kyseessä puoluehallitus tulee käsittelemään asiaa sekä muuta verkkokirjoittelua perinpohjaisesti. Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti. 

Voit lukea kaikki tviitit täältä

Dellinger on myöntänyt perustaneensa keskustelun aiheena olevan Twitter-tilin vuonna 2010, jolloin hän ei ollut vielä vasemmistoliiton palveluksessa.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Mikko Koikkalainen sanoi eilen Ylelle keskustelleensa asiasta Dellingerin kanssa. Dellinger oli Koikkalaisen mukaan kertonut luovuttaneensa tilin kahdelle muulle henkilölle, jotka olisivat kirjoittaneet viestit.

Dellinger on ollut vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajana vuodesta 2018. Hän on ollut puolueen kuntavaaliehdokkaana vuosina 2012 ja 2017.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja