Li Andersson vihatilistä: "Minulla ei ole syytä olettaa, että muut käyttäjät liittyisivät vasemmistoliittoon millään tavalla" – lupaa somekuria puolueeseen

1:57

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi eduskunnassa puolueensa irtisanoutuneen toiminnanjohtaja Misha Dellingerin ympärille syntynyttä tviittikohua.

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger joutui tänään irtisanoutumaan väkivaltatviittien johdosta.

Dellinger myönsi eilen perustaneensa Twitter-tilin, jonka päivityksissä on joitakin vuosia sitten esimerkiksi kannatettu ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista.

Dellingerin mukaan tilillä on ollut useita käyttäjiä, ja kohun nostattaneet tviitit eivät ole hänen kirjoittamiaan. Tästä huolimatta Dellinger päätyi tänään irtisanoutumaan toiminnanjohtajan tehtävästä.

Eduskunnasta tavoitettu puheenjohtaja Andersson sanoi tviittien olleen täysin ristiriidassa vasemmistoliiton periaatteiden kanssa.

– Tässä tilanteessa hän on tänään itse päättänyt jättää irtisanoutumisilmoituksen ja kantaa näin myöskin henkilökohtaisen vastuun tästä tilanteesta, joka on syntynyt.

Andersson: Some-toimintatapoja käydään läpi

Väkivalta- ja kohutviitit on Dellingerin mukaan kirjoittanut siis joku toinen samaa Twitter-tiliä käyttänyt henkilö. Näin ollen Anderssonilta tiedusteltiin, onko puolueen piirissä enemmänkin vihapuhetta ja väkivaltaa.

– Minulla ei ole minkään tyyppistä syytä olettaa, että nämä muut käyttäjät liittyisivät vasemmistoliittoon millään tavalla, mutta toistan kuitenkin ehdottomana periaatteena, että edellytämme kaikilta ihmisiltä, jotka osallistuvat puolueemme toimintaan, sitoutumista väkivallattomuuteen.

Anderssonin mukaan jää nähtäväksi, minkä tyyppisen mainehaitan kohu aiheuttaa.

Puolueen erilaisten toimijoiden kanssa tullaan käymään läpi sosiaalisen median toimintatapoja.

– Minä keskityn nyt puoluejohtajana siihen, että hoidamme tämän asian asiallisesti ja aidosti käsittelemme tätä puolueessa myös tämän jälkeen, Andersson kommenti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja