Mainos

Pokémonien jahtaajat kiipesivät suljetulle satama-alueelle Helsingissä – poliisit paikalle

Pokémon Go'n pelaajat kiipesivät aidan yli Helsingin Katajanokan satama-alueelle tiistaina, kerrotaan jäämurtajayhtiö Arctian tiedotteessa.

Katajanokan satama-alueella jäänmurtajien vieressä on havaittu pokémoneja ja PokéStoppeja. Ne sijaitsevat kuitenkin yksityisalueella, jonne pelaajilta on pääsy kielletty.

Viime tiistaina nuoret pokémonien metsästäjät kiipesivät Katajanokan yksityiselle satama-alueelle kello kymmenen jälkeen illalla. Nuoret olivat havainneet mobiilipeliin kuuluvan PokéStopin aidan toisella puolen ja päättäneet ylittää sen.

– Satama-alueen kaksi PokéStoppia ovat tavoitettavissa aidan ulkopuolelta. Lureja niille ei kuitenkaan kannata asettaa, sillä Pokémoneja ei pääse keräämään aidan sisäpuolelta. Luvattomasta tunkeutumisesta joudumme ilmoittamaan poliisille, kertoo Arctian viestintäpäällikkö Eero Hokkanen tiedotteessa.

Virkavallan saavuttua paikalle nuoret ohjattiin jatkamaan pokémonien etsintää aidan ulkopuolella.

Myöhäisillan hairahduksesta huolimatta Arctiassa suhtaudutaan myönteisesti uuteen peli-ilmiöön.

– Lempihahmomme on Dewgong, voimakas vesi- ja jäätyypin Pokémon. Dewgong viihtyy kylmissä vesissä ja murtaa paksuimmankin jään kuten Arctian jäänmurtajat, luonnehtii Hokkanen.

Pokémonien innokas jahti on valloittanut Suomen pelin virallisen julkaisun jälkeen viime lauantaina. Poliisi varoitti pelaajia pitämään mielessä sen, ettei pokémonjahdin vuoksi tule syyllistyä rikokseen tai satuttaa itseään.

Mikä ihmeen PokéStop? Ja mistä niitä pokémoneja oikein löytyy? MTV koosti hittipelistä kattavan sanaston, jolla pääset mukaan peliin.


Kuljettaja pelasi Pokémon Go'ta ajaessaan – rysäytti päin poliisiautoa.

0:55


Lähde: Arctia

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.