Mainos

Poika ja isä jäivät kaksin – äidin menettäneellä perheellä liikuttava joulutraditio: ”Tiedän, kuinka paljon vaimoni olisi rakastanut tätä”

Kaksi vuotta vaimonsa kuoleman jälkeen surun murtama isä on valmis luomaan kaksihenkiseksi kutistuneelle perheelleen omia jouluperinteitä. 

Kun Dennis Cosgrove tapasi tulevan vaimonsa Meganin helmikuussa vuonna 2013, se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Muutaman vuoden sisällä rakastunut pariskunta meni naimisiin ja sai tietää odottavansa lasta – heidän elämänsä oli täydellistä. Onnellisesta raskausajasta muodostui kuitenkin se, joka koitui 32-vuotiaan naisen kohtaloksi.

Meganin vakava tila tuli ilmi vasta hyvin lähellä synnytystä, jolloin sairalaan synnyttämään mennään naisen epäiltiin kärsivän raskausmyrkytyksestä. Epäilykset vaihtuivat pian raskauskouristukseen, ja samalla naiselle todettiin myös toinen hengenvaarallinen tila, aivoverenvuoto. Mitään ei ollut tehtävissä, ja Megan jouduttiin toteamaan kuolleeksi vain vuorokausi hätäsektiolla maailmaan saatetun ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tuntuu edelleen rankalta ajatella, että se oli samalla sekä elämäni paras että kamalin päivä, Dennis kertoo.

"Meillä oli jotain, jota monet ihmiset etsivät koko elämänsä ajan"

Tuore isä jäi yksin pienen vauvan kanssa, ja viimeiset vuodet ovat olleet hänelle äärimmäisen raskaita. Erityisesti juhlapyhät, kuten lähestyvä joulu, nostavat aina tunteita pintaan. Miehen on ollut vaikeaa käsitellä sitä, että he eivät ehtineet luoda omia jouluperinteitä yhdessä perheenä.

– Minulle isot asiat eivät ole olleet vaikeita, vaan ne pienet, kuten lahjojen paketointi. Se, että minun täytyy hankkia lapselleni lahjoja ja yrittää juhlia joulua. Hän huolehti ennen näistä asioista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tänä jouluna isä on kuitenkin päättänyt jatkaa edesmenneen vaimonsa perinteitä. Hän aikoo pystyttää kuusen, sen saman, jota Megan koristeli aina yhdessä äitinsä kanssa. Nyt Dennis aikoo koristella sen yhdessä heidän poikansa kanssa. Isä toivoo, että kuusen avulla muistot Meganista pysyisivät mahdollisimman vahvoina. 

– Me aiomme pystyttää kuusen, koska tiedän, kuinka paljon vaimoni olisi rakastanut tätä. Tämä tulee olemaan meidän perinteemme, kaksivuotiaan pojan isä kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tänä vuonna joulukuusi tulee symboloimaan naista, joka muutti Dennisin elämänsä lopullisesti.

– Meillä oli jotain, jota monet ihmiset etsivät koko elämänsä ajan. Pidän itseäni onnekkaana siinä mielessä, että olen saanut tilaisuuden tietää, miltä se oikein tuntuu, Dennis toteaa. 

Lähde: People

***

8:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.