Pitkän linjan sairaanhoitaja Betty, 78, lykkäsi eläköitymistä pandemian vuoksi – kuukausia myöhemmin koronavirus vei hengen

Mies piti koronavirusta huijauksena ja kutsui sukulaisia juhliin – karmeat seuraukset 4:26
Koronavirusta vähätellyt mies järjesti juhlat karmein seurauksin.

Pitkän työuran tehnyt 78-vuotias sairaanhoitaja halusi jatkaa työssään, vaikka kollegat ehdottivat lopettamista koronavirusvaaran takia.

78-vuotias Betty Grier Gallagher oli työskennellyt sairaanhoitajana yli 50 vuotta. Hänen läheisensä kertovat CNN:lle, että nainen ei malttanut jäädä eläkkeelle, koska hän välitti ihmisistä niin paljon.

Betty työskenteli yövuorossa Coosa Valleyn sairaalassa Alabamassa. Hänen poikansa Carson kertoo, että hän halusi työskennellä nimenomaan siellä, jotta voisi toimia mentorina nuoremmille hoitajille. Sairaalassa Betty tunnettiin ”Betty-neitinä”. Hän oli tunnollinen ja rakastettu työntekijä sekä monelle äitihahmo. 

Halusi jatkaa töissä koronapandemiasta huolimatta

Kun koronapandemia alkoi maaliskuussa, Bettyn kollegat olivat huolissaan hänestä ja kysyivät, pitäisiköhän hänen jäädä varmuuden vuoksi kotiin. Betty ei suostunut, vaan halusi jatkaa töitään. 

Joulukuussa Betty sairastui koronavirukseen. Häntä hoidettiin samassa sairaalassa, jossa hän oli työskennellyt. Hän kuoli 10. tammikuuta, päivää ennen 79-vuotissyntymäpäiväänsä.

Koki työn kutsumuksekseen

Carsonin mukaan Betty oli ajatellut, että hänen elämäntehtävänsä oli huolehtia potilaista ja opastaa nuorempia kollegoita heidän työssään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hän ei jatkanut töitään rehennelläkseen, vaan koska oli kutsumusammatissaan, Carson kertoo.

Betty työskenteli Coosa Valleyn sairaalassa 43 vuotta. Siellä hän tapasi aviomiehensä Chuckin, joka työskenteli röntgenhoitajana. Myös kaksi hänen pojistaan on opiskellut sairaalassa hoitajiksi.

Betty työskenteli jonkin aikaa sairaalassa työnjohtotehtävissä hurrikaani Katrinan koettelemassa New Orleansissa. Muutama vuosi vuoden 2005 hurrikaanin jälkeen hän kertoi miehelleen, että aikoi jäädä eläkkeelle. Kun tämä kysyi, mitä hän aikoisi seuraavaksi tehdä, hän kertoi palaavansa takaisin Coosa Valleyyn päivystyspoliklinikalle. Siellä Chuck oli edennyt päivystysyksikön johtajaksi. Betty työskenteli päivystyksessä loppuun asti.

Koronatestiin hengästymisen vuoksi

19. joulukuuta sairaanhoitaja ja esihenkilö Nikki Jo Hatten huomasi, että yleensä väsymätön Betty oli alkanut hengästyä. Hän ehdotti, että Betty menisi käymään lääkärissä vuoronsa päätyttyä, mutta Bettyn mielestä hengästyminen oli vain merkki uupumuksesta.

Seuraavana päivänä Betty tuotiin sairaalaan, vaikka hän ei ollut sitä itse toivonut. Hänet haluttiin kuitenkin tarkistaa kaiken varalta.

Bettylla todettiin koronavirus. Hän jäi hoidettavaksi juuri tähän sairaalaan, koska halusi olla tutussa rakkaassa paikassa.

– Hän oli osastomme matriarkka, yhteisön liima. Tuntuu kuin olisimme menettäneet äitimme, kertoo Hatten.

Ennen kuolemaansa Betty oli lähettänyt tekstiviestin miehelleen, jossa kertoi, että aikoisi nyt viimein jäädä eläkkeelle, kunhan parantuisi.

Lue lisää aiheesta koronavirus.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat