Pitäisikö 11-vuotiaan antaa ladata Snapchat? Näin ohjeistaa lukijaraati: "Lapsi jää oikeasti ulkopuolelle..."

Toimi näin, jos lapsi on nähnyt raa'an videon tai muutoin törmännyt järkyttävään aiheeseen 2:29
KATSO MYÖS: Näkikö lapsesi raakaa tai järkyttävää somesisältöä? Toimi näin!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Lapseni haluaisi ladata Snapchatin, vaikka on vasta 11-vuotias. Kuulemma kaikki kaveritkin käyttävät sitä ja hän jää ulkopuolelle. Minkä ikäisinä olette antaneet lapsenne liittyä sosiaaliseen mediaan ja valvotteko käyttöä jotenkin?" kysyy nimimerkki Hukassa somessa.

Näin raati vastasi

"Lapset vetoavat aina ja aika monessa asiassa siihen, että kun kaveritkin saavat tehdä kaikkea. Eivät välttämättä saa. En antaisi liittyä tuon ikäisen vielä someen. Myöhemminkin ehtii." 
– Nainen, 39, sinkku

"Some on nykyään nykypäivää. Tämän ajan lapset kasvavat somen ja puhelinsovellusten kanssa. Lapsi jää oikeasti ulkopuolelle, jos itsellä ei saa olla puhelinsovelluksia. Mutta kyllä valvoisin lapsen puhelimen käyttöä, etenkin jos lapsella olisi TikTok ja Instagram."
– Muunsukupuolinen, 20, onnellisesti kihloissa

"12-vuotias tyttäreni pyysi saada Snapchatin, kun koki, että jää ulkopuolelle  kaikilla luokkakavereilla on Snapchat ja monella myös TikTok ja Instagram. Vain Snäpin sallin, muttei saa olla julkinen tili eikä huolia tuntemattomia seuraajiksi. Keskustellen "valvon"."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Snapchat nyt on aika "vaaraton", että antaisin varmaan ladata. Hyväksyy vaan tutut kaveriksi eikä lisää tuntemattomia."
– Nainen, 31, sinkku

"Mielestäni Snapchat tai moni muukaan sosiaalinen media ei ole pienten lasten paikka. Ehkä aikaisintaan yläasteelle mennessä voisin sallia sen. Itse nuorena sain nähdä paljon sellaista, mikä ei todellakaan sovi lapsen silmille sosiaalisessa mediassa..."
– Nainen, 21, parisuhteessa

"Kyllä antaisin tuon ikäisen tehdä käyttäjän, mutta keskustelisin kunnolla, ketä kannattaa hyväksyä kaveriksi ja millaisia kuvia lähetellä kavereille."
– Äiti, 22, parisuhteessa

"Olen antanut käyttää, mutta niihin kavereihin, joiden kanssa siellä snäppäiltiin, tutustuttiin aika nopeasti".
– Nainen, 33, avoliitossa

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat