Pitääkö parisuhteen puolesta taistella? Seksiguru Nadia kehottaa pahaenteistä "p-sanaa" käyttäviä jättämään kumppaninsa

Etkö halua lopettaa parisuhdetta, koska kumppanissasi on ”potentiaalia”? Seksistä ja ihmissuhteista kirjoittava australialaistoimittaja Nadia Bokody varoittaa News.com.au-sivustolla astumasta toiveikkaaseen ansaan.

Parisuhteen päättäminen on helpommin sanottu kuin tehty.

Kumppani, joka vaikuttaa paperilla lähes täydelliseltä osumalta, voi arjessa osoittautua luottamuksen pettäväksi ääliöksi, mutta silti huomio keskittyy enemmän unelmiin kuin todellisuuteen. Eroa pohtiva osapuoli alkaa keksiä tekosyitä, miksi ongelmissa olevan parisuhteen puolesta pitäisi vielä taistella. Kumppanissa yritetään nähdä ”potentiaaliset” puolet.

Nadia Bokody luonnehtii ”p-sanaa” – siis potentiaalia – myrkyllisimmäksi parisuhdetermiksi. Potentiaalisuudella selitetään kumppanin huonoa käytöstä ja paikataan sitä odotuksilla paremmasta.

– Ihmiset haluavat tietää, mitä voivat tehdä saadakseen kumppaninsa kohtelemaan heitä kunnioittavaksi, ikään kuin vastaus ei olisi koko ajan ollut heidän edessään kuin välkkyvinä neonvaloina: LÄHDE, Nadia neuvoo.

Todellisuudessa tasavertaisten ja toisiaan kunnioittavien parisuhteen osapuolten ei pitäisi joutua vakuuttelemaan toisilleen sitä, kuinka rakastaan arvostaakaan.

Nämä merkit kielivät, että teidän on aika erota

Nadia sanoo, että arvostuksen puutteesta kielivät esimerkiksi kumppanin jatkuva vaikeus osallistua yhteisiin kotitöihin, seksin muuttuminen palveluksen tekemiseksi ja toistuva mollatuksi tuleminen. Kumppanin ”potentiaalisten” piirteiden ei pitäisi antaa jyrätä todellisen myrkyllisen käytöksen yli.

Valitettavasti oman ongelmallisen suhteen syövereissä voi olla vaikea nähdä muille ilmiselviä asioita kirkkaasti. Tästä syystä Nadia kehottaa parisuhteen jatkoa pohdiskelevia yksinkertaisesti jättämään kumppaninsa. Kun kehotuksen sanoo ääneen, voi ajatusta olla helpompi käsitellä.

Nadia on tunnettu räväköistä naiseutta ja seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan. Nainen on muun muassa kritisoinut avioliittoa luonnottomaksi, kertonut kannustavansa poikaystäväänsä katsomaan pornoa ja selittänyt, miksi ”useimmat miehet ovat surkeita sängyssä”.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat