Pipsa Hurmerinta: Suomessa ei panosteta tarpeeksi terveelliseen ruokaan

Pipsa Hurmerinnan perheelle jaksot Los Angelesissa ovat täynnä aurinkoa, patikointia ja terveellistä ruokaa.

Kokki ja malli Pipsa Hurmerinta asuu välillä miehensä työn vuoksi muutaman kuukauden jaksoja Yhdysvalloissa Los Angelesissa. Paikallinen ruokakulttuuri eroaa Hurmerinnan mielestä valtavasti suomalaisesta. Terveelliset elämäntavat ja hoikkuus korostuvat elokuvakaupungissa.

– Terveellinen ruoka on iso asia ja sitä on siellä paljon paremmin saatavilla. Koska ilma on aina lämmin, vihannekset ja hedelmät ovat parempia ja niitä saa ympäri vuoden.

Hurmerinnan mielestä stereotypia siitä, että amerikkalaiset söisivät vain epäterveellisesti, ei pidä täysin paikkaansa.

– Kun Suomessa katsoo kaupassa ihmisten ostoskärryihin, niin kyllä sieltä löytyy myös paljon epäterveellistä ruokaa.

Myös terveellistä ruokaa tarjoavia ravintoloita on enemmän kuin Suomessa. Hurmerinnan mielestä Suomesta ei tällaisia ravintoloita löydy tarpeeksi.

– Suomessa tarvitaan ravintoloita mistä saa terveellistä ja hyvää ruokaa. Täällä terveellinen tuntuu olevan kokeille kirosana. Kasvisruoat ravintoloiden listoilla ovat tylsiä ja niihin ei panosteta.

– Hyviä salaatteja löytyy täältä Suomesta niukasti, eikä kukaan jaksa syödä niitäkään loputtomasti. Esimerkiksi lämpimiä salaatteja ei löydy mistään.

Terveellinen ruoka osaksi jokapäiväistä elämää

Hurmerinta kertoo, että Los Angelesissa on normaalia, että syödään aina terveellisesti ja hän kehottaa siihen myös suomalaisia.

– Terveysruoka ei saisi olla Suomessa eikä muualla vain dieetti vaan se pitäisi ottaa kokonaan osaksi elämää.

Terveysintoilu on Los Angelesissa omalla tasolla johtuen muoti ja tv-alasta. Kun autolla siirrytään paikasta toiseen, hyötyliikuntaa ei tule harrastettua, siksi terveelliset elämäntavat ovat paikallisille tärkeitä.

Kaupunki mielletään jättiläismäiseksi mutta luonto on yllättävän lähellä, kuten luonnonpuistot ja meri. Patikointi on noussut hitiksi.

– Kun puolitoistatuntia kiipesi ylämäkeä neljä kertaa viikossa, niin raskauskilot katosivat lähes kokonaan, ei siinä muuta tarvittu.

Viherpirtelöitä ja smoothieita kulutetaan paljon.

– Kun iltapäivällä iskee väsymys, viherpirtelö on parempi vaihtoehto kuin kahvi ja pulla.

Hurmerinta kertoo, että uusia firmoja jotka tekevät kylmäpuristettuja mehuja on kaupungissa paljon. Tilausta olisi hänen mielestään varmasti myös Suomessa.

Aurinko auttaa jaksamaan

Hurmerinta käy perheensä kanssa patikoimassa neljä kertaa viikossa.

– Aurinko paistaa ja ilma on ihana. Kun tulee puolentoistatunnin patikointiretkeltä, on olo, että haluaa elää muutenkin terveellisesti.

Hurmerinta kertoo, että lämpimän ilmaston myötä, Los Angelesissa tuleekin elettyä terveellisemmin. Lämpimässä tulee syötyä enemmän salaatteja ja muuta vihreää. Ja kun aurinko paistaa, jaksaa paremmin.

– Siellä ei tee mieli sokeria kun ei väsytä. Suomessa ollessa pimeys tekee väsyneeksi ja tulee herkemmin himo herkkuihin.

Auringon myötä myös päiväunet jäävät Los Angelesissa väliin vaikka yöt ovat imettämisen vuoksi pienen lapsen äidille rikkonaisia.

– Kyllä siellä jaksaa aivan eri tavalla. Aurinko, valo ja lämpö ovat hyvää toissijaista ravintoa.

Lue myös:

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi @CyrilaCibulka

Lue myös:

    Uusimmat