Mainos

Pigmenttihäiriöstä kärsivä nainen paljasti kasvonsa vuosien piilottelun jälkeen: "Ihmiset tuijottavat"

Ihon pigmenttihäiriöstä kärsivä Breanne Rice häpesi kasvojaan yli kymmenen vuoden ajan – nyt hän haluaa inspiroida muita samasta sairaudesta kärsiviä. 

Entinen malli Breanne Rice, 31, kyllästyi häpeämään kasvojaan ja päätti paljastaa meikittömän ihonsa ensimmäistä kertaa elämässään. Sitä ennen hän peitti itsensä hunnun avulla kaikilta muilta ihmisiltä, paitsi omilta vanhemmiltaan. 

Syy häpeään on Ricen sairastama vitiligo, eli valkopälvi, joka on ihon pigmenttihäiriö. Sitä esiintyy noin prosentilla väestöstä ja Alopecialiiton antaman tiedon mukaan Suomessa arvioidaan olevan 70 000–80 000 vitiligoa sairastavaa henkilöä.  

Nyt 31-vuotias Rice sairastui vitiligoon 12 vuotta sitten ja kertoo käyttäneensä meikkivoidetta jopa kuntosalilla. Entinen malli saapui kuvauksiin aina valmiiksi ehostettuna, jotta hän voisi pitää salaisuutensa vain omana tietonaan.

– Halusin näyttää normaalilta, joten peitin ihoni aina mennessäni ulos. Minulta kesti 45 minuuttia meikkipohjan tekemiseen joka aamu.

– Pelkäsin näyttää ihmisille oikeita kasvojani, sillä koko ammattini perustuu hyvältä näyttämiseen ja paineet olivat kovat. 

Lopulta hän päätti näyttää todelliset kasvonsa julkisuudessa auttaakseen muita samasta ongelmasta kärsiviä hyväksymään itsensä ja ihonsa. 

– Ihmiset tuijottavat, mutta ajattelen, että se johtuu siitä, että olen kaunis, hän toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.