Pia Penttala luuli saaneensa pilapuhelun, kun häntä pyydettiin Suomen Supernannyksi – lupautui mukaan yhdellä ehdolla

0:39
Supernanny Pia Penttala vinkkaa: Aikuinen, näin saat tahtosi läpi uhmaikäisen kanssa

Supernanny Suomi -ohjelmasta tuttu Pia Penttala kertoo Pelastusarmeijan tiedotteessa, kuinka hän päätyi antamaan kasvonsa suositulle tv-ohjelmalle, vaikka julkisuus ja kameran edessä oleminen eivät houkutelleet pätkääkään.

Erityistason psyko- ja perheterapeutti ja lastensuojelualan ammattilainen Pia Penttala on tullut tutuksi suurelle yleisölle Supernanny Suomi -televisiosarjasta, jossa hän vierailee perheiden luona antamassa ammattiapua lasten kasvatuksen haasteisiin ja arjen ongelmakohtiin.

Ohjelman uusi kausi alkaa torstaina 11. helmikuuta MTV3-kanavalla, ja tällä kaudella Penttala piipahtaa myös tervehtimässä kahta ohjelman aiemmilta kausilta tuttua perhettä.

Omassa arjessaan lastensuojeluyksiköstä vastaava Penttala kertoo Pelastusarmeijan tiedotteessa, ettei hinkunut televisioon ja häkeltyi täysin, kun tuotantoyhtiöstä kysyttiin, lähtisikö hän mukaan tekemään ohjelmaa.

– Saadessani ensimmäisen yhteydenoton luulin sitä pilapuheluksi, hän tunnustaa tiedotteessa.

Britanniassa tehty alkuperäissarja Lapsityrannit ja sen lastenhoitaja Jo Frost olivat Penttalalle tuttuja ajoilta, jolloin hänellä itsellään oli pieniä lapsia.

– Katsoin sarjaa, ja muiden nuorten äitien kanssa kävimme sen tapahtumia läpi hiekkalaatikolla. Sarjassa oli jotain tuttua ja ominaista tapaa toimia, hän kertoo pohtineena.

Lopulta Penttala lupautui mukaan yhdellä ehdolla.

– Sanoin tuotantoyhtiölle, etten lähde mukaan tehdäkseni TV:tä, mutta voin olla mukana auttajan roolissa. Jos se riittää, niin haluan mukaan. Se sopi tuotantoyhtiölle, sillä he halusivat tehdä ohjelmaa, joka auttaa mukana olevia perheitä, mutta antaisi myös mahdollisimman paljon eväitä ja vinkkejä kotisohville.

Penttala sanoo Pelastusarmeijan tiedotteessa, ettei julkisuus ollut hänelle toivottu juttu. Hän ei ole koskaan nauttinut kameran edessä olemisesta, saatikka siitä, että tekisi julkista työtä.

– Minua kuitenkin kiehtoi ajatus, että voisin toimia tässä kuin neuvolan jatkeena ja tukea perheitä. 

Supernannyssa perheissä ratkotaan monenlaisia arjen haasteita. Vaikka jokaisella perheellä on omat kipukohtansa, on Penttala kiinnittänyt huomiota siihen, että etenkin ruutuaika on monien perheiden yhteinen kompastuskivi.

– Kun ruutuaikaa käytetään liikaa, se nousee haitaksi. Kaikki hautautuvat omiin ruutuihinsa, ja vuorovaikutus heikkenee. Näen perheitä, joissa vuorovaikutus on hyvin vähäistä. Se ei ole vastavuoroista, vaan käskevää ja toteavaa, ja siitä puuttuu lämminhenkisyys, Penttala sanoo.

Hän kuitenkin mainitsee tiedotteessa, että toisinaan ruutu on myös loistava työväline. Supernanny kertoo pitävänsä sitä kautta yhteyttä ohjelmassa nähtyihin perheisiin.

– Minulla on avoin Instagram-tili, ja sitä kautta vaihdamme kuulumisia. Lapset lähettävät videoklippejä itsestään. Se on todella suloista.

Supernanny Suomi jatkuu uusin jaksoin tänään 11. helmikuuta MTV3-kanavalla kello 21

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja