Petteri Forsell paljastaa: Suuri idoli Jari Litmanen mukana jokaisessa pelissä – "Ollut mulla kymmenen vuotta"

2:19
Petteri Forsell arvioi HIFK:hon siirtyneen Roman Eremenkon otteita elokuun alussa.

FC Interin keskikenttäpelaaja Petteri Forsell paljastaa käyttäneensä jo kymmenen vuoden ajan Jari Litmasen kuvalla varustettuja säärisuojia.

Kertomus sukkien alta sai alkunsa Turkista, jossa Forsell edusti Bursasporia vuosina 2012-13.

– Ne on ollut mulla kymmenen vuotta. Silloin kun menin Turkkiin, niin siellä oli pelaajilla kaikkia hienoja suojia, Forsell kertoi Veikkausliiga: Suomen parasta sarjajalkapalloa -podcastin vieraana.

– Niihin sai mitä vain kuvaksi ja koon sai myös päättää itse. Yhdellä chileläisellä oli muun muassa kymmenen sentin mittaiset suojat. Käsitin, että ne tehdään käsityönä Italiassa.

Forsellin suojat ovat Suomen lipun tavoin sinivalkoiset. Hän valitsi siihen kuvan Litmasesta, koska hän lukeutui silloin pallotaiturin suurimpiin idoleihin.

– Laitoin aluksi vain oman nimen ja mietin, että mitä muuta. Ajattelin omia idoleitani ja sitten siihen tuli se, sekä sen aikainen numeroni eli seiska. Samoilla vedellään vieläkin. Ne ovat tosi hyvät suojat. Hiilikuitua, ohuet, mutta suojaavat tosi hyvin, Forsell kertoo.

Forsell uskoo, että Litmanen on tietoinen hänen kuvalla varustetuista säärisuojista. Idoliltaan pelintekijä on puolestaan omien pelivuosiensa varrella oppinut, miten raakaa työntekoa ammattilaispelaajilta vaaditaan jokaisen omista erityislahjakkuuksista huolimatta.

– Mullekin on sanottu, että olen lahjakas. Mutta kun luin sen Litin ekan kirjan, tajusin, kuinka paljon pitää harjoitella. Ei ole mistään taivaasta tippunut lahja osata molemmilla jaloilla potkaista. Siihen on käytetty sen verran aikaa, että moni muu ei ole, Forsell saneli.

Reikäsukkia rajoitettiin Puolassa

Forsellin reikäisistä jalkapallosukista on tullut yksi 31-vuotiaan huippupelurin tavaramerkeistä. Pohkeiden kohdalle on leikattu aukot, jotta sukka ei kiristäisi niin paljoa lihaksen ympärillä.

– Jos otan S:n tai M:n sukat, kun jalka on 39, niin ne ovat liian pienet ja puristavat. L:n sukat eivät puristaisi niin paljon, mutta kantapäähän tulee sellainen pussi. Otan siis oikeankokoisen sukan ja teen siihen reiän, niin se on vähän löysempi, Forsell kertoo.

Forsellin mukaan reikäsukat ovat saaneet pukukopeissa enemmän ymmärrystä kuin ihmetystä. Puolassa kuitenkin päätettiin rajoittaa sukkien leikkelyä ihan tuomariston toimesta, mikä pakotti Forsellin toisenlaiseen ratkaisuun.

– Silloin kun meillä oli siellä tuomareiden kanssa palavereja, jossa kävimme uusia sääntöjä läpi, niin ei saanut enää leikata reikiä. Siinä tuomareiden Powerpoint-esityksessä oli kuva mun jaloista ja se loppui siinä, Forsell naurahti.

– Sitten otin isoimmat sukat ja leikkasin ne puoliksi, etteivät ne tule reiteen asti, ja laitoin tavalliset sukat alle kengän sisälle. Se oli sillä ratkaistu. Mutta mieluummin pelaan toki yksiosaisilla sukilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja