HIFK:n soppa sakenee – kohun keskelle joutunut valmentaja vastaa seuran väitteisiin: "Minulla on kaikki kirjalliset todisteet"

Veikkausliigaseura HIFK:n keväinen valmentajasoppa sakenee. Yllättävän käänteen vuoksi palkkaamatta jäänyt Fabrizio Piccareta on antanut MTV Urheilulle vastalausunnon HIFK:n tiedotteeseen, jossa seura kiistää julkisuudessa olleen sopimuksen osapuolten välillä.

HIFK joutui kuluvan sarjakauden alussa tiukkaan paikkaan, kun portugalilainen valmentaja Bernardo Tavares jätti seuran vain yhden pelin jälkeen. FC Interin entinen päävalmentaja Piccareta kertoi viime kuussa MTV Urheilulle, että hänen oli määrä hypätä Tavaresin paikalle.

Piccareta vastaanotti sopimuksen, jonka hän lähetti allekirjoitettuna takaisin. Sopimus oli kaksivuotinen ja vaati enää toimitusjohtaja Jarno Salmivuoren allekirjoituksen. MTV Urheilu sai kyseisen dokumentin nähtäviinsä.

HIFK:n keskiviikkoisen tiedotteen mukaan osapuolten välillä ei kuitenkaan koskaan ollut minkäänlaista sopimusta, vaan kyse oli ainoastaan ehdotuksesta.

– HIFK:n johto oikaisee julkisuudessa olevaa väitettä siitä, että seuran hallitus olisi hyväksynyt F. Piccaretan sopimuksen ja sitten pyörtänyt päätöksensä. Tämä ei pidä paikkaansa: Piccaretan sopimuksesta tehtiin ehdotus, jota ei hyväksytty saati allekirjoitettu, sillä valintaprosessi oli kesken, HIFK tiedotti verkkosivuillaan.

"Minulla on kaikki kirjalliset todisteet"

MTV Urheilu tavoitti keskiviikkona Piccaretan, joka on tiettävästi viemässä HIFK:ta sopimussotkun johdosta oikeuteen. Italialainen oli pettynyt HIFK:n tiedotteeseen ja kirjoitti aiheesta oman lausuntonsa.

– Selventääkseni, mitä näinä päivinä on ilmennyt, haluan julistaa seuraavaa: Mika Lönnström, seuran silloinen urheilujohtaja, otti minuun yhteyttä ja pyysi, että olisin käytettävissä keskustellakseni sitoutumisestani joukkueen päävalmentajaksi, Piccareta kertoi MTV Urheilulle kirjoittamassaan tiedotteessa.

– Kahden päivän kuluttua pääsimme taloudelliseen sopimukseen, jonka jälkeen HIFK lähetti minulle sopimuksen allekirjoitettavaksi (minkä tein) ja kirjallisen lupauksen siitä, että Salmivuori allekirjoittaisi sen vastavuoroisesti. Olin valmis lentämään Helsinkiin ja tutustumaan pelaajiin.

– Kun olin odottanut koko päivän lentolippua ja vastavuoroisesti allekirjoitettua kopiota sopimuksesta, sain viestin, jossa kerrottiin, että hallitus on muuttanut mieltään ja minua ei olisi palkattu. Minulla on kaikki kirjalliset todisteet edellä mainitusta ja teen kaikkeni suojellakseni imagoani ja ammattitaitoani.

MTV Urheilu tavoitti HIFK:n puheenjohtaja Heikki Pajusen lisäkommenttien perässä. Pajunen kuvailee tilannetta "ikäväksi hässäkäksi".

– Meillä on eri käsitys tästä (Piccaretan kanssa). Mitään sopimusta ei ole allekirjoitettu. Kukaan valtuudet omistava henkilö ei ole missään vaiheessa hyväksynyt sopimusta, eikä antanut valtuuksia ilmoittaa Fabriziolle, että tällainen sopimus olisi tehty. Kysymys on ollut ehdotuksesta, jota ei ole hyväksytty, Pajunen kertoo MTV Urheilulle.

Tiedotteen ajoitus herättää kysymyksiä

Piccaretan kanssa yhteydessä ollut Lönnström ei ole enää HIFK:n urheilutoimenjohtaja. Hän jäi sairauslomalle sen jälkeen, kun Mixu Paatelainen palkattiin joukkueen peräsimeen italialaisluotsin sijaan.

Eilen tiistaina Lönnström erosi tehtävästään lopullisesti. Mediatiedoista ilmennyttä eroa seurasi Pajusen tviitti ja HIFK:n tiedote Piccaretaa koskevista huhuista.

Miksi HIFK otti ensimmäisen kerran kantaa Piccaretan sopimusväitteisiin vasta nyt, kun Lönnström on virallisesti poissa seuran kirjoilta?

– On tullut esille asioita, jonka takia totesimme, että nyt kannattaa varmaankin tällainen ilmoitus tehdä, Pajunen sanoi asiaa sen tarkemmin avaamatta.

Entä miksi HIFK jätti tiedottamatta Lönnströmin erosta?

– Sovimme yhdessä, ettemme kommentoisi hänen irtisanomiseen liittyviä asioita. Meillä on tästä kirjallinen sopimus Lönnströmin kanssa ja pidämme siitä kiinni, Pajunen jatkaa.

Lönnström oli ainut, joka tunsi Piccaretan

Piccareta painotti lähettämänsä lausuntonsa lopussa, kuinka kovasti hän olisi halunnut päästä valmentamaan "niinkin tärkeää" seuraa kuin HIFK:ta.

– Toivon myös, että he näkevät rakkaan seuransa välttävän putoamisen, Piccareta lisäsi joukkueen tulosvaikeuksiin viitaten.

Pajulalla ei kuitenkaan ollut antaa mielipidettä Piccaretan lämminhenkiseen viestiin. Puheenjohtajan mukaan hän ei Piccaretaa tunne, kuten kukaan muukaan hallituksen nykyisen kokoonpanon sisällä.

Oikeusasioihin kummallakaan osapuolella ei ollut tässä kohtaa mitään kommentoitavaa. 


Klo 17.33: Juttua muokattu. Korjattu verbiä liittyen Pajusen kommentiin. Vaihdettu viittaus Hufvudstadsbladetin uutisen sijaan laajempiin mediatietoihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja