Personal trainer lihoi 40 kiloa "massakuurilla" – oivalsi yhden asian ja nyt ei muutoskuvista uskoisi enää samaksi mieheksi

5:10
Kesätreeni: core kuntoon.

Painonhallinta ei ole aina helppoa. Men´s Health kertoi Lachie Bryckin esimerkin: mies ajatteli olevansa lihasmassakuurilla, mutta oikeasti lähinnä lihoi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Näiden kuvien välillä on Lachie Bryckin mukaan aikaväliä noin viisi vuotta. 

Kolme litraa täysmaitoa 

Australialainen Lachie Brycki ajatteli aiemmin, että lihaskasvu edellyttää tankkaamista. Hän alkoi syödä mitä vain ja niin paljon kuin jaksaa. Melko pian hän huomasi, että se ei ole välttämättä paras lähestymistapa painonhallintaan.

Lukiossa Lachie Brycki halusi epätoivoisesti nostaa painoaan. Hän oli silloin laiha noin 63-kiloinen nuori mies.

– Ostin aina ennen koulua kolme litraa täysmaitoa ja join sitä sitten pikkuhiljaa pitkin päivää. Koulupäivän lopussa pakotin itseni syömään eväät loppuun ja kotona söin taas perheen kanssa niin paljon kuin jaksoin, Brycki avaa lehdelle.

Ruoka polttoaineena 

Brycki oli lukenut internetistä, että saadakseen isot lihakset, täytyy syödä valtavasti.

– En miettinyt ravintoarvoja vaan ruokaa polttoaineena. Meni kauan, että aloin ymmärtää, miten painon saa nousemaan, sopiva paino ylläpidetään tai miten laihdutetaan, Brycki pohtii. 

Ruuan laadulla on siinä suurta merkitystä.

Paino nousi neljäkymmentä kiloa

Tankkaus toi mukanaan hämmentäviä muutoksia. Bryckin paino nousi noin 63 kilosta päälle sataan kiloon treenillä ja tankkaamisella. Brycki huomasi kehossaan venymisarpia, jotka nekin toivat esiin reilun neljänkymmenen kilon muutoksen kehossa. 

Olo oli kuitenkin huono. Jalkapallo- ja koripallotreenit takkuilivat. Bryckiä myös väsytti jatkuvasti, mikä sai hänet vihdoin pohtimaan ruuan ravintoarvoja.

Ryhtiliike ruokavalioon 

Melko pian Brycki tajusi, miten hän voi saada kehonsa muokkautumaan ruokavalion kautta niin, että hänellä on parempi olo.

Nykyään hän seurailee jossain määrin hiilihydraattien, proteiinin ja rasvojen määrää ruokavaliossaan. Hän sanoo silti olevansa sopivan joustava ruokailuissaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Painonnostoa ja salitreeniä laitteilla

Muutoskuvasta voit nähdä, että miehen ahkera perehtyminen on tuottanut tulosta.

Nykyään 26-vuotias Brycki on personal trainer ja liikkuu monipuolisesti painonnoston ja lihaskasvuun tähtäävän salitreenin avulla. Hän sanoo, että esimerkiksi vatsalihasten erottuminen edellyttää terveellistä ruokavaliota.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Helppo uskoa näiden kuvien perusteella. Vaikka tähtäimessä ei olisikaan näin urheilulle omistautunut elämäntapa, terveellinen, joustava ruokavalio ja monipuolinen treeni tuovat varmastikin useimmille ihmisille kokonaisvaltaisesti hyvän olon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja