Peppu ylös tuolista! Tunnin juoksulenkki voi lisätä elämäsi pituutta 7 tunnilla

Pidentääkö juoksulenkki todella elämää – ja jos pidentää, kuluuko saatu hyöty juoksulenkkeihin?

Juokseminen saattaa olla treenimuodoista tehokkain – ainakin tämän analyysin mukaan!

Tutkijat havainnoivat vuoden 2014 tutkimuksen tuloksia, joissa analysoitiin suurta määrää erilaisia kunto- ja lääketieteellisiä testituloksia. Analyysin mukaan jopa viiden minuutin päivittäinen juoksulenkki voi pidentää elämää, kertoo New York Times.

Tutkimus herätti useita kysymyksiä. Pidentääkö juoksulenkki todella elämää? Jos pidentää, kuluuko saatu hyöty juoksulenkeillä?

Nyt kysymyksiin on saatu vastauksia. Iowa State University -yliopiston Duck-chul Lee analysoi tiimeineen tutkimustuloksia uudelleen, ja otti mukaan myös kaksi muuta suurta tutkimusta.

Leen havaintojen mukaan juokseminen todella pidentää elämää.

Juoksunopeudesta huolimatta juoksuharrastus pudotti ennenaikaisen kuoleman riskiä jopa 40 prosenttia. Tulos pysyi samana, vaikka huomioon otettiin tupakointi, alkoholinkäyttö ja aiemmat terveysongelmat.

Entä ajankäyttö? Ei hätää: pidentynyt elämäsi ei kulu pelkkään juoksemiseen. Tutkijoiden mukaan 40 vuoden aikana juoksemiseen kului kuutisen kuukautta, mutta elämä piteni noin 3,2 vuodella. Yksi tunti toi siis seitsemän tuntia ”lisäelämää”.

Myös muista aktiviteeteista, kuten kävelystä ja pyöräilystä, oli hyötyä, muttei yhtä paljon.


Lähde: Nytimes.com

***


Lue myös:

    Uusimmat