Supercellin TPS-omistajilta satoja tuhansia vuosittain suomalaiselle jääkiekolle: "Tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnille"

2:11
Videolla Mika Anttosen haastattelu, jossa hän kommentoi vuonna 2019 saamaansa tunnustusta urheilun hyväntekeväisyydestä.

Supercellin Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja ovat toimineet TPS:n SM-liigajoukkueen taustalla, mutta nyt he antavat rahallista panosta myös junioriurheiluun. 

Jääkiekon ja ylipäätään junioriurheilun kustannukset ovat olleet pitkään iso puheenaihe Suomessa. Moni vähävaraisemman perheen vesa haluaisi pelata, mutta kuukausimaksuihin ja muihin kuluihin ei löydy rahaa. 

Supercell-peliyrityksellä rikastuneet Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja ovat perustaneet Varsinais-Suomessa 7–14-vuotiaille juniorikiekkoilijoille tukirahaston, joka tuo ainakin osalle perheistä helpotusta. 

Unelmien pelissä -rahastossa on jaossa vuosittain merkittävä summa, 300 000 euroa. 

Kodisoja ja Paananen saivat nuoruudessaan Turun seudulla mahdollisuuden harrastaa monipuolisesti. He haluavat olla tehdä saman mahdolliseksi nykynuorille. 

Keskusteluissa tuli ilmi, että Jääkiekkoliiton mukaan kausimaksuihin kohdistettu suora tuki on tehokkain keino varmistaa kiekkoharrastuksen aloittaminen tai jatkuminen. 

– Haluamme auttaa perheitä, joissa yksinhuoltajuus, työttömyys, sairastuminen tai muut taloudelliset syyt ovat esteenä jääkiekon harrastamiselle, Paananen sanoi tiedotteessa. 

Anttonen antoi esimerkkiä

Energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttonen on tullut tunnetuksi suomalaisen urheilun "kummisetänä", joka on lahjoittanut isoja rahasummia ja ylläpitänyt rahastoa jääkiekkoilijoidenkin hyväksi vuodesta 2016 asti. Hänen esimerkkinsä kannusti Paanasta ja Kodisojaakin omaan rahastoon. 

Paananen ja Kodisoja halusivat kertalahjoituksen sijaan pysyvämmän rahaston, johon he toivovat vastaisuudessa muitakin tukijoita. 

– Tutkimuksista tiedetään, miten tärkeää lasten ja nuorten hyvinvoinnille ovat mielekkäät harrastukset, kaverit ja turvalliset aikuiset. Jääkiekko tarjoaa kaikkea tätä, ja siksi kaikki tuki tasavertaisen harrastamisen mahdollistamiseksi on tärkeää, Kodisoja totesi. 

Tuet on porrastettu ikäluokkien mukaan, ja ne ovat 500 eurosta 700 euroon. Pelaajien pelillinen taso ei vaikuta tukien saantiin. 

Ensimmäiset tuet tulevat hakuun perjantaina. Jääkiekkoliitto organisoi tukien haun. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja