Pariskunta välitti huumeita vaippalaatikossa – hotellihuoneesta löytyi yllätys

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina ulkomaalaispariskunnan viiden vuoden vankeusrangaistuksiin törkeästä huumausainerikoksesta.

Tuomion mukaan pariskunta toi Suomeen lähes viisi litraa nestemäistä amfetamiinia.

Pariskunta matkusti viime marraskuussa laivalla Tallinnasta Suomeen mukanaan naisen kaksi alaikäistä lasta.

Suomessa he ajoivat Vantaalla sijaitsevan Jumbon kauppakeskuksen parkkihalliin, missä he tapasivat kaksi miestä.

Heistä toiselle pariskunta luovutti auton takaluukusta Pampers-pahvilaatikon.

Myöhemmin samana päivänä miehet majoittuivat hotelliin Kirkkonummella.

Heidän hotellihuoneestaan löydettiin sängyn alapohjaan piilotettuna viisi autoshampoopulloa, jotka sisälsivät yhteensä lähes viisi litraa nestemäistä amfetamiinia.

Laboratoriolausunnoista käy ilmi, että nestemäisestä amfetamiinista olisi saostusmenetelmällä ollut saatavissa yhteensä yli 16 kilogrammaa käyttökelpoista amfetamiinisulfaattia katukauppavahvuisena.

Pariskunta kiisti syyllistyneensä rikokseen.

He kertoivat, että Suomen-matkan tarkoitus oli ollut kuljettaa toinen Jumbossa tavatuista miehistä takaisin Liettuaan ja samalla viettää perheen yhteistä aikaa laivalla ja Suomessa.

Oikeus: Selitykset epäuskottavia

Käräjäoikeus totesi tuomiossaan, ettei mikään todiste sellaisenaan osoita, että pariskunta olisi tuonut huumeet Suomeen ja luovuttanut ne eteenpäin pahvilaatikossa.

–  Näytön arvioinnissa on keskeisesti kysymys siitä, osoittaako tämä todisteiden kokonaisuus riittävällä varmuudella, että vastaajat ovat menetelleet teonkuvauksessa kuvatulla tavalla, kun otetaan myös heidän esittämänsä vaihtoehtoisen tapahtumainkulun mahdollisuus, tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus katsoi todistelun tukevan vahvasti johtopäätöstä siitä, että miesten hotellihuoneesta löydetyt huumeet oli luovutettu heille pariskunnan auton takaluukussa olleessa pahvilaatikossa.

Sen sijaan pariskunnan selitykset siitä, miksi he matkustivat Suomeen, tapasivat miehet Jumbon parkkihallissa ja luovuttivat näille pahvilaatikon, olivat epäuskottavia.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Justina Bajarunaiten, 33, ja Irmantas Rauduven, 37, kummankin viiden vuoden vankeusrangaistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat