Parempaa seksiä ensi vuonna: Viisi uudenvuodenlupausta parisuhteessa eläville

Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko"69"koskaan toimia? 2:51
Videolla seksuaaliterapeutti kertoo, millaista on hyvä suuseksi.

Seksuaaliterapeutti suosittelee viettämään "parisuhteen uutta vuotta" vaikka joka kuukausi!

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen antaa vinkkejä parisuhteen seksielämää parantavien pitävien lupausten tekoon. Hän antaa myös viisi seksielämää konkreettisesti piristävää lupausideaa.

Parisuhteesta ja seksielämästä olisi tärkeää pitää hyvää huolta jatkuvasti. Niinpä Lavikainen suosittelee pariskunta viettämään ”parisuhteen uutta vuotta” vaikka joka kuukausi

– Kerran vuodessa tehtävät uuden vuoden lupaukset ovat hyvä tapa herätellä omia ajatuksia tulevaisuuden suuntaviivoista, hän kertoo tiedotteessa.

– Parisuhteessa niin sanottuja kehityskeskusteluita olisi sen sijaan hyvä pitää huomattavasti säännöllisemmin.

Lupaus pitää, jos löytyy motivaatiota

Moni saattaa tehdä lupauksia kerralla kasapäin, jos mielessä siintää ajatus ihanneminästä. Kannattaisikin visualisoida itselleen lupauksen taustalla oleva päämäärä, joka palastellaan pienempiin osiin, jotka ovat saavutettavissa. Näin uusista rutiineista pystyy pitämään kiinni pitkällä tähtäimellä.

Lavikainen kertoo, että lupausten pitämisen kannalta tärkeintä on niiden takana piilevä motivaatio. Lupaus ei yleensä tahdo pitää kovin pitkään, jos sitä ei ole pohtinut sen syvällisemmin tai jos luvattu asia ei tunnu itsestä tärkeältä.

– On siis hyvä tehdä harkittuja lupauksia. Kirjoita ne vaikkapa ylös ja puhu niistä läheisillesi ääneen. Ympäristön tuki on erityisen tärkeää niinä hetkinä, kun lupauksen pitäminen tuntuu haastavalta, Lavikainen sanoo.

Viisi lupausvinkkiä

Kumppanin kanssa voi tehdä monenlaisia lupauksia. Lavikainen antaa tästä muutamia esimerkkejä.

  1. Voitte luvata toisillenne, että pyritte aktiivisesti huomaamaan ja huomioimaan vähintään yhden positiivisen asian toisistanne päivän aikana. Kertokaa se toisillenne sanallisesti tai kirjallisesti. 
  2. Voitte luvata kiinnittää huomiota arjen pieniin tekoihin ja hellyydenosoituksiin ja panostaa niihin hieman enemmän kuin aiemmin. Lavikainen vinkkaa seuraamaan, miten se vaikuttaa parisuhteenne laatuun. Ele voi olla hieman pidempi suudelma pikapusun sijaan, jos ehditte nähdä toisianne vain lyhyesti.
  3. Kolmas ehdotus on, että lupaatte pitää seksuaalisuudesta huolehtimista tärkeänä. Tällä tarkoitetaan monenlaisia juttuja, jotka edistävät seksuaalista hyvinvointianne jollain tavalla. Esimerkkeinä tästä ovat vaikkapa avoimempi keskustelu seksistä tai oman kehon kuunteleminen, itsetutkiskelu tai se, että opetellaan olemaan puhumatta ikävästi omasta tai kenenkään muun kehosta.
  4. Yksi vaihtoehto on sekin, että lupaatte viettää säännöllisesti yhdessä intiimiä aikaa – ilman seksiä! Kokeilkaa vaikka vaihtaa työpäivän jälkeen kuulumiset alasti sängyssä makoillen.
  5. Puhtaus on puoli ruokaa, sanotaan. Voitte luvata toisillenne, että pidätte makuuhuoneen viihtyisänä. Makkaripuuhat voivat tuntua houkuttelevammilta, jos huone on siivottu, tunnelmallisesti sisustettu ja lakanat vaihdettu.

Nämä lupaukset on testattu

Kaalimato.com tiedusteli tavallisilta suomalaisilta, millaisia parisuhdetta tai seksielämää piristäviä lupauksia he ovat tehneet ja todenneet toimiviksi. Tällaisia vastauksia tuli:

Yön yli -treffit kerran kuussa, saa kerrankin panna ilman keskeytyksiä ja häiriötekijöitä. Pelasti parisuhteen suurperheessä.” -Nainen 37 vuotta

”Olen luvannut olla itselleni armollisempi. Ei mies välitä siinä kiihkossa, jos seksin aikana vatsamakkara muodostuu tai reidet hyllyvät. Ja vaikka haittaisi, niin se on häneltä pois ja laittakoon silmät kiinni. Olen opetellut olemaan itselleni armollisempi, ja se vapauttaa myös seksin aikana jännitteet ja rajoitteet.” -Nainen 21 vuotta

”Lupaus varata yhteistä aikaa läheisyydelle. Myös etukäteen jo aamupäivästä annetut lupaukset illan toiminnasta pitävät vireyttä yllä iltaan saakka.” -Mies 30 vuotta ja nainen 25 vuotta

”Olen antanut itselleni luvan (päättänyt) tutustua itseeni, siihen mistä tykkään, kokeilla eri asioita uteliaisuudella, vaikka sitten ilman seksikumppania ja iskostaa päähän sen ajatuksen, että se tosiaan on fine. Siinä ei ole mitään "outoa" tai hävettävää.” -Nainen 23 vuotta

”Olimme ehtineet seurustella nykyisen mieheni kanssa jo viisi vuotta emmekä kumpikaan olleet "piristäneet" tavallista seksiä mitenkään. Alkoi seksielämä tuntua liiankin arkiselta asialta, joten lupasin itselleni tehdä asian eteen jotain ja ostin pientä extraa mukaan, muun muassa stimuloivan voiteen ja seksikkäitä vaatteita. Voin vain ihmetellä, miksen ole sitä aiemmin tehnyt. Mieskin innostui kokeilemaan uusia asioita ja kyllä on nyt seksielämä parantunut.” -Nainen 27 vuotta

”Lupaukset, jotka pidetään ovat parhaita. Lupaus rehellisyydestä ja avoimuudesta sängyssä on todella hyvä alku.” -Nainen 21 vuotta

Lähde: Kaalimadon tiedote

Lue myös:

    Uusimmat