Mies petti, koska kotona oli menossa "kuiva kausi" – Diana napauttaa: "Ainoa ihminen, joka on vastuussa pettämisestään, on se, joka petti"

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Kun aviomies petti, Diana syytti itseään, koska liitossa ei ollut ollut "tarpeeksi seksiä" . Nyt hän ajattelee toisin.

– Ei kuiva kausi ole syy aloittaa suhdetta, k*sipää, Diana Park napauttaa.

Nainen kertoo Scary Mommy -sivustolla pettämisen vaikutuksista avioliittoonsa.

Mies petti puolen vuoden seksittömyyden jälkeen

Dianan mukaan hänen miehensä petti häntä vuonna 2011 sen jälkeen, kun pariskunta ei ollut harrastanut seksiä puoleen vuoteen. Diana koki, että aviomies vain käytti häntä tarpeidensa tyydyttämiseen.

– Olin pantannut seksiä, koin, ettei hän nähnyt yhtään vaivaa avioliittomme eteen tai sen eteen, että tuntisin olevani rakastettu, paitsi jos harrastimme säännöllistä seksiä. Suoraan sanoen se teki minusta katkeran, Diana kuvailee.

"Kerroin ihmisille, että se oli enemmän minun syyni..."

Kun pettäminen sitten tuli miehen tunnustuksen myötä ilmi, Diana kertoo yrittäneensä miehensä kanssa korjata liittoaan kuuden vuoden ajan. He kuitenkin päätyivät eroon.

– Luottamus oli rikottu. Viehätys ja kunnioitus olivat osaltani kadonneet, Diana sanoo.

Vuosien aikana hän on ehtinyt syyttää tilanteesta paitsi miestään, myös itseään.

– Kerroin ihmisille, että se oli enemmän minun syyni, ja myös uskoin sen. Jos olisin huolehtinut miehestäni, hän ei olisi mennyt p*nemaan naista, joka iski hänet töissä, ja joka tiesi, että mies on naimisissa ja tällä on pieniä lapsia kotona.

"Hitto, se on hevonkukkua"

Sisimmässään Diana uskoi, että jos seksiä ei ollut, miehen suorastaan täytyi hakea sitä jostakin muualta, jotta avioliitto voisi "pelastua".

– Eikö se ole vain rationaalista toimintaa? Eikö hänellä ollut oikeus, koska en antanut hänelle sitä, mitä hän tarvitsi? Hänhän pelasti meidät? Hitto, se on hevonkukkua, Diana napauttaa.

Hän huomauttaa, ettei vaikean tilanteen tai seksittömän hetken koittaessa tule kääntyä pois kumppanistaan.

– Mies ei kertaakaan ehdottanut minulle pariterapiaa tai kertonut, että hän oli sillä hilkulla, että tekee syrjähypyn. Hän ei vastannut anomuksiini siitä, että ottaisi vapaata töistä ja viettäisi enemmän aikaa perheen kanssa. Hän ei vastannut, kun kerroin tuntevani, että hän on minusta ylpeä tai haluaa tehdä rakastamiani kotiasioita yhdessä vain silloin, kun harrastamme seksiä, Diana kuvailee.

– Koin, että seksi on vaatimus sille, että hän pysyy uskollisena. Hän halusi seksiä tietyn määrän viikossa, mutta ei kuitenkaan tehnyt osaansa pitääkseen rakkautemme tai romanssin elossa.

"Aito sitoutuminen merkitsee, että teette yhdessä töitä asioiden eteen"

Dianan mukaan lopulta alkoikin tuntua siltä, että mies sitoutuu avioliittoon vain silloin, jos Diana sitoutuu harrastamaan seksiä.

– Jos minulta kysytään, ei se ole mikään avioliitto. Se on työtä, jossa koet olevasi uhattuna: jos et tee sitä täsmälleen oikein, saat potkut, Diana sanoo.

– Aito sitoutuminen merkitsee, että teette yhdessä töitä asioiden eteen. Kommunikoitte. Ilmoittaudutte terapiaan. Yritätte tehdä kompromissin, jotta kaikilla on turvallinen olo. Teette sen yhdessä. Ette kutsu jotakuta muuta antamaan teille seksiä.

"Ainoa ihminen, joka on vastuussa pettämisestään, on se, joka petti, piste"

Diana huomauttaa, ettei seksin tulisi olla vaatimus sille, että suhde jatkuu. Hän onkin päättänyt olla syyttämättä itseään miehen suhteesta, sillä vaikka tilanne kotona oli huono, päätös pettää oli sataprosenttisesti miehen.

– Sen sijaan, että mies olisi pannut energiansa minuun ja suhteeseemme, exäni päätti, että on helpompaa ja hauskempaa hankkia joku muu tyydyttämään hänen tarpeensa, joten niin hän teki.

Diana huomauttaa, että itsesyyttely on helppoa, mutta siihen ei kannata sortua.

– Ainoa ihminen, joka on vastuussa pettämisestään, on se, joka petti, piste. Älä anna kenenkään saada sinua ajattelemaan toisin. Itse en ainakaan aio koskaan enää kantaa sellaista syyllisyyttä.

Lue myös:

    Uusimmat