Paljastus: NHL-valmentaja kävi vierailulla SM-liigan mestariseurassa – "He ymmärtävät, että Liiga on tosi kova sarja"

7:51
HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kertoo NHL-valmentajan vierailusta.

HPK:n mestarivalmentaja Antti Pennanen paljastaa NHL-luotsin käyneen tutustumassa seuran toimintaan.

Suomi voitti keväällä jääkiekon maailmanmestaruuden joukkueella, jossa suuri osa pelaaista oli kotoisesta SM-liigasta. Joukkueen apuvalmentajina operoivat lisäksi Kärppien Mikko Manner ja HPK:n Antti Pennanen. 

Pennanen kokee, että MM-kulta on vaikuttanut SM-liigan uskottavuuden ja suomalaisen valmennusosaamisen arvostamiseen positiivisella tavalla.

– Tiedän, että NHL-valmentajia on käynyt (Suomessa), ja meidänkin luona kävi NHL-valmentaja tutustumassa. Kiinnostavuus on sieltä (MM-menestyksestä) tullut. He haluavat tietää, mitä täällä Suomessa tehdään. MM-kisajoukkueessa oli Liigassa pelaavia pelaajia sen verran paljon, että he ehkä ymmärtävät, että Liiga on tosi kova sarja myös, Pennanen sanoo MTV Urheilulle.

SM-liigassa vastuuta saavat monet nuoret pelaajat, joita aikuisten pelit koulivat uudelle tasolle.

– Ikäjakauma on sellainen, että siellä on paljon nuoria pelaajia, mutta se on hyvä liiga ja ennen kaikkea vauhti on kova. Jos mietin CHL-pelejä, niin vauhdin kanssa me kestämme. Vastustajat ovat kuitenkin vähän vanhempia pelaajia ja vahvempia kamppailemaan. Siinä me ei pysytä mukana, Pennanen tuumii.

Jatkuvuus kantaa

HPK:n osalta kiinnostavuutta on lisännyt se, että joukkue teki viime kaudella Pennasen johdolla kovan tempun. Hämeenlinnalaisia pidettiin ennen sesongin alkua nimettömänä eikä sitä laskettu käytännössä missään arvioissa mestarisuosikkien joukkoon, mutta niin vain Kerho kampesi lopulta sensaatiomaisesti mestaruuteen. Dynaamisella pelinopealla joukkuepelaamisella vakuuttaneen HPK:n riveistä pompahti kauden aikana esiin uusia tähtiä.

Hämeenlinnassa on nojattu jatkuvuuteen.

– Pienten pelaajabudjettien joukkueiden pitää minun näkemykseni mukaan ajatella pidemmällä jänteellä. Ne eivät voi ajatella vain yhtä kautta, vaan niiden pitää pystyä rakentamaan joukkuetta pidemmällä aikajänteellä. Meidän viime kauden joukkuettamme, joka voitti mestaruuden, oltiin tehty käytännössä kolme vuotta. Siellä oli paljon pelaajia, jotka olivat olleet kolme tai vähintään kaksi vuotta joukkueessa. Se oli varmasti yksi isoimpia vahvuuksiamme.

Pelaajakehitystyön ohella Pennanen nimeää HPK:n kulmakiviksi pelin kehitystyön ja kulttuurin kehittämisen. Hän alleviivaa, että menestyäkseen HPK:n on onnistuttava kokonaisvaltaisesti.

– Meillä on onneksi loistava valmennustiimi, mikä auttaa. Pelaajat ovat motivoituneita, ja me myös hankimme tänne tietyn tyyppisiä pelaajia, jotka tulevat tänne sen takia, että he ovat menossa johonkin. Meillä on hyviä kokeneita pelaajia, jotka auttavat.

 – Elämässä on muutenkin paljon ilmaisia asioita, jotka voi tehdä hyvin. Niissä me koetamme olla hyviä ja löytää kilpailuetua.

Entistä isompiin saappaisiin

Pennanen uskoo, että HPK:n rivistöstä on nousemassa esiin taas "uusia mielenkiintoisia pelaajia". Hän odottaa nousua entistä isompiin saappaisiin useammalta pelurilta.

– Tietenkin haluan antaa kaikille pelaajille sen mahdollisuuden. En ala lasikattoa tai liikaa odotuksia luomaan. (JereInnala oli jo viime vuonna oikein hyvä ja toivottavasti hän pystyy siitä vielä jatkamaan niin, että hän pelaa kansainvälisiä pelejä. (Petteri) Nikkilä oli myös viime vuonna oikein hyvä, mutta vielä se seuraava steppi olisi hänelläkin siinä.

Pennanen lisää listaan Markus Nenosen ja seuran 20-vuotiaan slovakialaislupauksen.

– Uudempana nimenä (Filip) Krivosik on näyttänyt nyt tosi hyvältä meidän CHL-peleissämme. Katsotaan, mihin hän menee. Hänhän on vasta -99-syntynyt poika. Hänellä on vielä edessä paljon hyviä vuosia, Pennanen niputtaa.

Millainen paikka HPK on ollut kasvaa valmentajana? Entä miten paljon kevään kaksi mestaruutta ovat tuoneet Pennaselle itseluottamusta omaan tekemiseen? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja