Suomen ja Viron pääministerit Marin ja Kallas tapasivat Helsingissä

Euroopan turvallisuustilanne tiivistää Suomen ja Viron yhteistyötä - näin pääministeri Marin kommentoi 25:22
Euroopan turvallisuustilanne tiivistää Suomen ja Viron yhteistyötä – näin pääministeri Marin kommentoi

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja Viron pääministeri Kaja Kallas osallistuvat tänään Helsingissä järjestettävään maiden yhteistyötä käsittelevään seminaariin. Tilaisuus järjestetään Säätytalolla ja siihen osallistuu myös muita Suomen ja Viron ministereitä. MTV Uutiset Live seurasi tapaamista suorassa lähetyksessä kello 12.35. 

Ministeritilaisuus perustuu maiden välisen yhteistyön kehittämismahdollisuuksia selvittäneeseen raporttiin. Sen mukaan Euroopan turvallisuustilanne ja Suomen tuleva Nato-jäsenyys tiivistävät maiden yhteistyötä entisestään.

Tilaisuuden teemana on maiden välisen yhteistyön kehittäminen muun muassa talouden, vihreän siirtymän, digitaalisen yhteistyön, kulttuurin ja koulutuksen aloilla.

Pääministereillä on tilaisuuden ohessa myös kahdenvälinen tapaaminen, jossa käsitellään muun muassa Venäjän aloittamaa sotaa Ukrainassa, Suomen ja Ruotsin liittymistä Naton jäseneksi sekä energiakysymyksiä.

Myös ulkoministeri Pekka Haavistolla (vihr.) ja Viron ulkoministeri Urmas Reinsalulla on kahdenvälinen tapaaminen, jonka aiheena on muun muassa maiden kahdenvälinen suhde ja Euroopan turvallisuustilanne.

Lue myös:

    Uusimmat