Ota vinkit talteen: Lomaile lasten kanssa edullisemmin

Koko perheen lomareissuun kuluu helposti penni poikineen. Etukäteissuunnittelulla varmistat, että perheesi säästyy pahimmilta raharei'iltä.

RealSimple listasi keinoja, joilla voit välttää tuhlaamisen:

Sylilapset lentävät ilmaiseksi

Jotkut lentoyhtiöt eivät veloita alle kaksivuotiaiden matkasta mitään, mikäli lapsi istuu vanhemman sylissä. Tämä mahdollisuus kannattaa käyttää hyväkseen, sillä pienet lapset eivät usein jaksa istua pitkiä aikoja omalla istuimellaan. Vaikka lapsi matkustaisikin ilmaiseksi, hanki hänelle silti oma lentolippunsa. Huomaa, että kaikki lentoyhtiöt eivät ilmaismatkaa taaperoille tarjoa.

Lasten matkatavarat

Lentoyhtiöstä riippuen sylilapsi saa yleensä mukaansa ruumaan menevän laukun, jonka kilomäärä on säädelty. Lisäksi mukaan saa mahdollisesti ottaa kokoontaitettavat rattaat ja turvaistuimen. Tässäkin tapauksessa lentoyhtiöitä kannattaa vertailla jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli lapsella on oma istuin, saa tavaraa ottaa normaalin kilomäärän verran.

Huolehdi ruokailusta

Lentokoneeseen saa viedä rajallisen määrän nesteitä, mutta vauvanruoka on poikkeus. Voit ottaa matkustamoon tarvittavan määrän ruokaa ja juomaa lapsellesi. Vauvanruoan ja äidinmaidonvastikkeen tulee olla alkuperäisissä pakkauksissaan.

Myös vanhempien lasten ruokailua kannattaa suunnitella etukäteen. Matkatessa tulee usein syötyä huoltoasemilta, kioskeista tai kahvilasta ostettua ruokaa, joka tulee pidemmän päälle kalliiksi. Kotona tehdyt eväät tulevat halvemmaksi ja ovat automatkoilla näppäriä. Lentokoneeseen niitä ei voi ottaa.

Pakkaa tarkasti

Lentokoneen ruumaan pakattavien tavaroiden kilomäärä on tarkasti säädetty ja ylimääräisistä kiloista voi joutua maksamaan sievoisen summan. Ei siis ole viisasta ottaa jokaista lelua ja kirjaa mukaan matkaan. Anna lasten valita lempilelunsa, muut saavat jäädä kotiin.

Jaa illallinen

Jos lapsillasi on tapana jättää suurin osa ateriastaan syömättä, voi olla viisasta tilata ravintolassa pääruoka, joka maistuu niin sinulle kuin lapsellesikin. Näin säästät sekä rahaa että hävikkiä.

Hyödynnä perheliput

Mikäli aiot nauttia perheesi kanssa kulttuurista, ota selvää eri museoiden tarjoamista perhelipuista. Myös esimerkiksi huvipuistot ja vesipuistot saattavat tarjota perhelippuja, joten pidä silmät auki tarjousten varalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja