Mainos

Osakesäästäjät: Nokia jatkossakin hyvä sijoituskohde

Suomalaiset piensijoittajat ovat sijoittaneet ahkerasti Nokiaan, koska omassa taskussa olevaan vempaimeen on ollut luonnollista sijoittaa. Nokian kännyköiden myynti pois Suomesta saattaa vaikuttaa tähän intoon, uskoo Osakesäästäjien keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen.

– Kun itsellä on Nokian kännykkä taskussa, voi ajatella käyttävänsä oman yhtiön tuotteita. Mutta nyt se suhde hieman heikkenee tai ainakin tulee etäisemmäksi, Lahtinen analysoi.

Suomalaiskuluttajille ei riitä edes se, että Nokia yhtiönä säilyy Suomessa verkkoliiketoimintaan ja kartta- ja paikannuspalveluihin keskittyvänä yrityksenä.

– Kännykät ovat sellainen käsinkosketeltava tuote, jokaiselle varmasti hyvin tuttu. Vaikka Nokia yhtiönä säilyy, niin tämä verkkoliiketoiminta on yksityishenkilölle kuitenkin huomattavasti vieraampi liiketoiminta ja tuotteet vieraampia, Lahtinen pohtii.

Jos Nokian puhelimia haluaisi jatkossa kannattaa niihin sijoittamalla, se onnistuu huonosti Microsoftin osakkeita ostamalla. Puhelimet kun ovat vain hyvin pieni osuus Microsoftin tuotepaletista.

Kansalaistunnetta kaipaavat suomalaiset saattavatkin Lahtisen arvion mukaan jatkossa sijoittaa vanhaan tuttuun metsäteollisuuteen.

– Jos nämä isot metsäyhtiöt pystyvät muuntamaan toimintansa nykymarkkinoille sopivaksi, niin ne voisivat olla yksi kohde. Ja tietysti nämä perinteiset teleoperaattoriosakkeet, jotka ovat myös kuluttajille hyvin tuttuja ja isoja, vakaita toimijoita, niin ne voisivat olla myös yksi toimiva vaihtoehto.

"Mahdollisuudet maksaa osinkoa paranevat"

Noin 200 000 suomalaista yksityishenkilöä omistaa Nokian osakkeita. Viime vuosina määrä on pysynyt melko samana.

Nokian osakkeen arvo nousi eilisen myyntiuutisen myötä Helsingin pörssissä 34 prosenttia lähes neljään euroon. Lahtisen mielestä Nokia on kannattava sijoituskohde jatkossakin, koska verkkoliiketoiminta on osoittanut tekevänsä voittoa.

– Jos sattui omistamaan Nokiaa ennen eilistä kurssinousua, niin sieltä tuli tietysti sen kurssinousun myötä pieni voitto, mutta jatkossa uskon, että kun tästä viime aikoina tappiollisesta liiketoiminnasta nyt luovuttiin, ja Nokia tulee keskittymään tähän voitolliseen verkkoliiketoimintaan, niin uskon, että Nokian mahdollisuudet maksaa osinkoa jatkossa paranevat. Ja tätä kautta piensijoittajillekin tulee oma osuutensa siitä voitosta.

Sitä, kannattaisiko piensijoittajan nyt myydä, Lahtinen kehottaa harkitsemaan.

– Pitää miettiä, mikä se jäljelle jäävän Nokian liiketoiminta ja tulospotentiaali on jatkossa. Eli mielestäni mitään erityistä tarvetta myydä ei nyt välttämättä ole, mutta toisaalta onhan tämä mukava nousu suhteessa niihin tappioihin, mitä monille varmasti tässä Nokian laskun aikana on kertynyt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.