Opetusministeri Li Andersson lupaa HS:n mielipidesivuilla: Hallitus panostaa lähes 30 miljoonaa opiskelijahuoltoon

7:50
Opetusministeri Li Andersson (vas.) vieraili Huomenta Suomessa keskiviikkoaamuna keskustelemassa muun muassa opiskelijoiden loma-ajan toimeentulosta.

Opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoo, että hallitus lisää 29 miljoonaa euroa opiskelija- ja oppilashuollon rahoitukseen. Andersson kirjoittaa asiasta Helsingin Sanomien mielipidesivuilla.

Hallituksen tavoitteena on vahvistaa nuorten psykososiaalisen tuen palveluita ja siten parantaa myös koulujen matalan kynnyksen palveluita, Andersson kirjoittaa.

Andersson muistuttaa HS:n mielipidekirjoituksessaan, että masennuksen ja ahdistuneisuushäiriön määrä opiskelijoiden keskuudessa on lähes kolminkertaistunut vuosituhannen alusta.

– Omasta pahoinvoinnista ja mielenterveyden ongelmista puhuminen ei ole helppoa. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että nuorten pahoinvointiin suhtaudutaan vakavasti ja madalletaan kynnystä asioiden käsittelemiseksi niin ammattilaisten kanssa kuin myös julkisessa keskustelussa, Andersson kirjoittaa.

Andersson myös kirjoittaa, että väestön koulutustasoa tulee nostaa. Opetusministerin sanoo, että jokaisen nuoren pitää tulevaisuudessa suorittaa toisen asteen tutkinto ja korkeakoulututkinnon suorittaneiden osuuden nuorten aikuisten keskuudessa täytyy kasvaa 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Ei rahaa opiskelijoiden lomiin

Opiskelijoiden jaksaminen nousi keskusteluun sen yhteydessä, kun Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) kysyi kannanotossaan, miksi opiskelijoilla ei ole tuettua kesälomaa. Asiasta syntyi vilkasta some-keskustelua.

– On selvää, ettemme pysty luomaan erillisiä järjestelmiä siihen, miten voisimme turvata opiskelijoiden toimeentulon loman aikana, Andersson kommentoi.

Sen sijaan Andersson piti tärkeänä, että opiskelijoiden jaksaminen on noussut julkiseen keskusteluun SYL:n avauksen jälkeen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja